ΚΑΙΡΟΣ

Βουλή: Προετοιμασίες για την ομιλία Ζελένσκι - Στα ουκρανικά χρώματα η Ολομέλεια - Δείτε φωτογραφίες

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο ελληνικό κοινοβούλιο εν όψει της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στις 12 το μεσημέρι ενώπιον της Ολομέλειας.

Η ομιλία του αναμένεται να είναι διάρκειας περίπου 10-15 λεπτών και όπως σε όλες τις τοποθετήσεις του, σε άλλα κοινοβούλια ανά τον κόσμο, αναμένεται με ενδιαφέρον απο την πλειοψηφία των κομμάτων.

Η τοποθέτηση του στην εθνική αντιπροσωπεία, έρχεται σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, κατά την οποία ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Ουκρανό πρόεδρο να τοποθετηθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στόχος της συγκεκριμένης ομιλίας είναι η ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης και ενίσχυσης της διεθνούς στήριξης της Ουκρανίας, η οποία χειμάζεται από τη ρωσική εισβολή.

Οι τελευταίες τυπικές διαδικασίες για την διαδικτυακή φιλοξενία του Ουκρανού προέδρου στην ελληνική Βουλή, ολοκληρώθηκαν κατά την τελευταία  Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου, αναδεικνύοντας ωστόσο τις – από την πρώτη στιγμή - διαφωνίες και ενστάσεις από τα μικρότερα κόμματα και ειδικότερα το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση,  ενώ μια μεσοβέζικη στάση διατηρεί το ΜΕΡΑ 25.

«Είναι ένας συμβολικός τρόπος να δείξεις την αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται και στους ομογενείς μας», απάντησε , σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας αναφερόμενος στην πρόσκληση προς τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγή: skai.gr