Βουλή: Να τηρηθούν οι χρόνοι, ζήτησε ο Τασούλας - Ο διάλογος με τον Νίκο Παππά

Ο πρόεδρος της Βουλής κύριος Κωνσταντίνος Τασούλας Τασούλας ζήτησε από όλους να σέβονται τον χρόνο που έχουν στην διάθεση τους για να τοποθετούνται κάθε φορά 

Με συστάσεις για την τήρηση του χρονικού ορίου μέσα στο οποίο θα πρέπει να μιλούν οι όσοι ανεβαίνουν στο βήμα, ξεκίνησε η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, στην οποία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και τα βήματα που θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος της Βουλής κύριος Κωνσταντίνος Τασούλας Τασούλας ζήτησε από όλους να σέβονται τον χρόνο που έχουν στην διάθεση τους για να τοποθετούνται κάθε φορά και μάλιστα είπε ότι θα έγραφε ακόμη και στους... τοίχους του Κοινοβουλίου «χρόνου φείδου», αν δεν το... απαγόρευε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. 

Πρόσθεσε ότι αυριο Παρασκευή, η διαδικασία θα αρχίσει στις 09:00 και θα είναι πολύωρη.

Την ίδια ώρα θα αρχίσει και το Σάββατο και η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται στις 20:00.

«Ήθελα να παρακαλέσω, τώρα που ξεκινάμε αυτή τη νέα τετραετία, με τις προγραμματικές δηλώσεις, να τηρούμε τον χρόνο. ”Φείδου χρόνου”, θα έπρεπε να είχα αναγράψει στους τοίχους του μεγάρου της Βουλής, αν δεν ήταν, κυρία Μενδώνη, μνημείο και μου το απαγορεύατε. Ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να διαχειριστούμε μια οκτακομματική Βουλή, για τη διαχείριση του χρόνου, δεν είναι μαγικός. Είναι η τήρηση του χρόνου των ομιλιών. Και επειδή στο παρελθόν, υπήρξαμε όντως γενναιόδωροι και πολύ ανεκτικοί, θεωρώ ότι πρέπει τώρα, αυτή η γενναιοδωρία και μεγάλη ανεκτικότητα να μην ισχύσει αλλά να προσπαθήσουμε και να πετύχουμε κυρίως την τήρηση του χρόνου, που στο κάτω κάτω είναι και θέμα τηρήσεως του Κανονισμού», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και επέμεινε: «τονίζω, η τήρηση του χρόνου θα είναι αυστηρή για να μιλήσουν όσο το δυνατό περισσότεροι συνάδελφοι και ζητώ τη συνδρομή όλων».

Τον λόγο ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. «Κάνετε εσείς την αρχή της επαναστάσεως της τηρήσεως του λόγου. Να δούμε αν είστε επαναστάτης….», είπε ο πρόεδρος της Βουλής προτού δώσει τον λόγο στον Νίκο Παππά.

«Υπόσχομαι να είμαι εντός των συμφωνηθέντων. Καλή δύναμη σε όλους σε αυτή τη νέα Βουλή. Είναι προφανές ότι το Προεδρείο καλείται να διαχειριστεί μια κατάσταση πολυκομματικής Βουλής και πολυπληθούς υπουργικού συμβουλίου. Συνήθως οι χρόνοι ξεφεύγουν από τις πάμπολλες τοποθετήσεις των υπουργών. Θα θέλαμε λοιπόν να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, να δείξουν εγκράτεια και τα μέλη της κυβερνήσεως, για να μιλήσουν πολλοί βουλευτές και βεβαίως και ο κ. Βορίδης που τον βλέπω εδώ απέναντί μου και έχει τα ειδικά κοινοβουλευτικά καθήκοντα», είπε ο Νίκος Παππάς και προσέθεσε: «παίρνουμε τοις μετρητοίς αυτό που είπατε για την τήρηση του χρόνου και θεωρούμε ότι κατά προτεραιότητα αφορά τα μέλη της κυβερνήσεως».

«Κατά προτεραιότητα, η τήρηση του χρόνου αφορά όλες και όλους», σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα:

Σήμερα Πέμπτη, 06/07/2023 ξεκίνησε στις 17:00 η Οολομέλεια με ανάγνωση και συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης όπου θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες πρωθυπουργού και των αρχηγών κομμάτων.

Αύριο στις  09:00 αλλά και μεθαύριο την ίδια ώρα, θα συνεχιστεί στην Ολομέλεια η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης η οποία θα κλείσει με ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών κομμάτων με αντίστροφη σειρά.

Εν συνεχεία θα γίνει η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση.

Πηγή: skai.gr