Κόντρα Βελόπουλου - κυβέρνησης για το εμβόλιο και τον.. αδενοϊό χιμπατζή

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Τη σφοδρή αντίδραση κυβερνητικών στελεχών, προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του Κυριάκου Βελόπουλου αναφορικά με τα «επικίνδυνα» συστατικά των εμβολίων για τον κορωνοϊό υπό την επίκληση  εγγράφου από την Αγγλία.

Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης κατηγόρησαν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης για επικίνδυνη ρητορική υπονόμευσης της εμβολιαστικής προσπάθειας με στόχο το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, καλώντας τον να είναι πιο προσεκτικός ιδίως στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Βελόπουλος επικαλέστηκε έγγραφο από τη Μεγάλη Βρετανία  για τη σύνθεση του εμβολίου, υποστηρίζοντας ότι: «έχει λέει αδενοϊό χιμπατζή. Ανθρώπινο εμβρυικό νεφρό, γενετικά τροποποιημένο οργανισμό γαλακτοποιητή. Περιμένω απαντήσεις από την κυβέρνηση και τους επιστήμονες αν ισχύουν αυτά. Επίσης υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ότι έχει υλικό μέσα από έμβρυα εκτρώσεων. Είναι δυνατόν να παίζουμε με την υγεία των πολιτών και να μην τον ενημερώνουμε τι έχει μέσα;». Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση ότι επιμένει στα εμβόλια και δεν λαμβάνει πρωτοβουλίες για την προμήθεια φαρμάκων όπως το κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων που μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά απέναντι στον ιό.

Με πυρά περί συνωμοσιολογιών που παρασύρουν τους πολίτες, απάντησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με την εταιρία Ρετζένερον η παραγωγή των μονοκλωνικών αντισωμάτων ακόμα και στο maximum της παραγωγής δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο του πληθυσμού.

«Η μόνη πρακτική που έχει εντοπιστεί διεθνώς και έχει εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού και παρακαλώ και την Ελληνική Λύση να μην υποσκάπτει όχι την εθνική αλλά την πανανθρώπινη προσπάθεια», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Σε υψηλούς τόνους αντέδρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, κατηγορώντας τον Κυριάκο Βελόπουλο για επικίνδυνη ρητορική στο βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων προκειμένου να γίνει αρεστός σε συγκεκριμένο εκλογικό ακροατήριο.

«Αυτή η στάση είναι επικίνδυνη για την υγεία του ανθρώπου. Σπέρνετε αμφιβολίες την πιο κρίσιμη στιγμή ενώ γεμίζουν οι ΜΕΘ. Να είστε πιο προσεκτικοί στις τοποθετήσεις σας. Δεν μπαίνουν όλα στη ζυγαριά της πολιτικής σκοπιμότητας και οφέλους», σημείωσε ο κ. Βρούτσης. 

Πηγή: skai.gr