Βορίδης σε ΣΚΑΪ 100,3: Στο τραπέζι και άλλες κατηγορίες εργαζόμενων για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Προφανώς βρίσκονται στο τραπέζι προς εξέταση σε επίπεδο σκέψης και άλλες κατηγορίες εργαζομένων σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αυτό όμως θα κριθεί από την πορεία της πανδημίας, τόνισε στο ραδιόφωνο ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Δήλωσε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που θα εξετάσουν κυβέρνηση και ειδικοί.

Ο κ Βορίδης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει συγκεκριμένη θέση στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Αναφορικά με τον υποχρεωτικο εμβολιασμό εργαζομέων, όπως είπε η έννοια της αναστολής είναι μια έννοια μεταβατικότητας και προσαρμογής και εκτίμησε ότι θα υπάρξουν ρυθμίσεις για ορισμένα επαγγέλματα για υποχρεωτικά υγειονομικά πρωτόκολλα που αν δεν πληροί ο εργαζόμενος θα οδηγεί σε απολύσεις σε εργαζομένους δεν τα τηρούν.

Μιλώντας για την προανακριτική ο κ. Βορίδης είπε: «Το γεγονός ότι η επιτροπή παραπέμπει τον κ Παππά για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντα και όχι αυτή της δωροληψίας καθώς δεν βρέθηκαν αρκετά στοιχεία, δείχνει ότι η επιτροπή έκανε τη δουλειά της με την απάθεια και τη λελογισμένη επιείκεια που οφείλει να δείχνει ένας δικαστής .»
Σημείωσε ότι ένας  κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μένει έκθετος πολιτικά και τόνισε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του. 
 

Πηγή: skai.gr