Κλείσιμο

Βενιζέλος: «Μπαρμπούτσαλα» τα λεγόμενα Τσίπρα – Τι δηλώνει για Φλαμπουράρη

Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο TV 100 ειδικά όσον αφορά τις υποσχέσεις του για το χρέος τον Ιανουάριο.

 «Ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι το χρέος είναι επονείδιστο, ότι δεν θα το πληρώσει, ότι θα πάει σε ονομαστικό κούρεμα, ότι θα κάνει διεθνή διάσκεψη. Όλα αυτά τι ήταν; Μπαρμπούτσαλα!» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την υπόθεση Φλαμπουράρη, διερωτάται «τι μας λέει ο κ. Φλαμπουράρης; Ότι με το που έγινε Υπουργός μπήκε ο γιος του στο Δ.Σ. της εταιρείας και μεταβίβασε τις μετοχές σε ένα νέο άνθρωπο, φίλο δικό του και του κ. Τσίπρα, και έπαψε να έχει ενδιαφέρον για την εταιρεία αυτή, έπαψε να ασχολείται και ότι ανεξαρτήτως του πότε άλλαξε η μετοχική σύνθεση και εάν είναι έγκυρο ή εάν είναι ενδεχομένως νοθευμένο το έγγραφο αυτό, το ιδιωτικό συμφωνητικό, ο ίδιος από μακριά, αδιάφορος, δεν ασκεί καμία επιρροή, δεν ασχολείται με το τι κάνει αυτή η εταιρεία, ή η εταιρεία του, που είναι το έργο της ζωής του, που είναι η δουλειά του, που είναι η περιουσία του, τι κάνει στα δημόσια έργα;»

«Φανταστείτε εάν αυτό το οποίο έχει δει το φως της δημοσιότητας δημοσιογραφικά με τον κ. Φλαμπουράρη, αφορούσε ένα στέλεχος της Ν.Δ. ή του ΠΑΣΟΚ, τι θα είχε συμβεί. Ποια θα ήταν η στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη μεριά, δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τους 8 μήνες που πέρασαν από τις προηγούμενες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει αυτή την επιλογή. Έχει κάνει την επιλογή να συκοφαντεί, να ψευδολογεί, να αμφισβητεί, να απαξιώνει και αυτό από ένα σημείο και μετά, γίνεται μπούμερανγκ» αναφέρει δε ο κ. Βενιζέλος.


Σύμφωνα με τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «ο κ. Τσίπρας όσες φορές πήγε να δημιουργήσει θέματα ηθικής τάξεως βρέθηκε να είναι απολογούμενος. Και δεν βάζει μυαλό. Το έπαθε στη Βουλή αρκετές φορές».

Αφήνοντας αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα, το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «φανταστείτε να είχα κάνει εγώ τις θερινές μου διακοπές στο Σούνιο, σε μια έπαυλη την οποία κάποιος εφοπλιστής έχει νοικιάσει σε έναν επιχειρηματία που ασχολείται με τον καλλωπισμό ανθρώπων οι οποίοι έχουν ανάγκη από τεχνητά μαλλιά και με φιλοξενεί με την οικογένειά μου. Σκεφτείτε τι θα είχε γίνει, ή τι θα είχε γίνει για τον κ. Μεϊμαράκη, ή για την κυρία Γεννηματά, ή για οποιονδήποτε άλλον.»

Για το χρέος ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ακόμη ότι «ο κ. Τσίπρας κάνει τη νέα παραπλάνηση: λέει ότι το πρόβλημα της χώρας είναι το χρέος. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το χρέος, τα λέει αυτά για να μην παραδεχτεί την αλήθεια ότι το πρόβλημα της χώρας είναι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην πραγματική οικονομία, στο κράτος, στην αγορά, στην ανταγωνιστικότητα, στο μοντέλο ανάπτυξης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το χρέος. Εμείς πληρώναμε τόκους ετησίως το 2010 4,5 δισεκατομμύρια και τώρα πληρώνουμε λιγότερο από 5. Έχουν μειωθεί κατά τα 2/3 οι τόκοι.»

«Το χρέος μειώθηκε ονομαστικά κατά 126 δισεκατομμύρια και σε όρους πραγματικής καθαρής παρούσας αξίας κατά 200 δισεκατομμύρια. Μόνο από το δάνειο που συνήψαμε το 2012 με τον EFSFτον προκάτοχο του ESM, η μείωση του χρέους που έχουμε πάρει, είναι 100 δισεκατομμύρια» σημειώνει..
Πηγή: skai.gr