Βαρουφάκης: Επιστημονική φαντασία η παράταση, παραμύθια η ηχογράφηση

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung για ενδεχόμενη παράταση του ελληνικού προγράμματος έως το φθινόπωρο.

Ερωτηθείς για το πολύκροτο δημοσίευμα των New York Times που τον θέλει να έχει ηχογραφήσει τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «παραμύθια, παραμύθια, παραμύθια».

Πρόσθεσε δε, ότι «μετά από τόσες εβδομάδες διαρροών, απίστευτων ψευδών για το τι υποτίθεται ότι ειπώθηκε εκεί μέσα, έχω αποδείξει έμπρακτα τον απόλυτο σεβασμό στην εμπιστευτικότητα όλων αυτών των συνομιλιών, και καταλαβαίνεται τι εννοώ».

Όταν του ζητήθηκε να απαντήσει, προσερχόμενος στο ΥΠΟΙΚ, εάν αισθάνεται φόβο για την οικονομία, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι «ένας υπουργός μιας χώρας που βρίσκεται σε μια τέτοια σκληρή διαπραγμάτευση απαιτείται να νιώθει φόβο, αλλιώς είναι επικίνδυνος. Φοβόμαστε, αλλά δεν είμαστε φοβισμένοι».

Νωρίτερα, μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Βαρουφάκης διέψευσε τα σενάρια που τον θέλουν να έχει συζητήσει με τον πρώην αναλυτή της Deutsche Bank, Τόμας Μάγιερ, για την υιοθέτηση ενός διπλού νομίσματος, του αποκαλούμενου «Geuro».
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ