Κλείσιμο

NYT: Ο Βαρουφάκης ηχογραφούσε τις συνομιλίες στο Eurogroup της Ρίγας

Ο Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχτηκε «off the record» ότι ηχογραφούσε τις συνομιλίες του Eurogroup στην Ρίγα, σύμφωνα με την δημοσιογράφο των New York Times Σούζι Χάνσεν, σε σημερινό άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

https://www.skai.gr/files/1/panoulisthegreat/tapingeurogroup.jpg
«Λέει ότι έχει ηχογραφήσει την συνάντηση, αλλά δεν μπορεί να την δημοσιεύσει εξαιτίας των κανόνων εμπιστευτικότητας»

Σε αφιέρωμα των NYT στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών με τίτλο «Κατάλληλος υπουργός οικονομικών για μία ελληνική τραγωδία;», ο Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνει ότι το ξέρει πως «θα φύγει αργά ή γρήγορα».

«Δεν πρόκειται να εξευτελιστώ, ούτε να συμβιβαστώ σε θέματα αρχής και λογικής», τονίζει.

Για την εφημερίδα, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει αναλάβει το αδύνατο: «να δώσει τέλος στην λιτότητα και να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ».

«Αυτό που μετράει είναι για τους ανθρώπους που είναι τώρα 15,16,17 χρονών, να δουν μία αλλαγή στα είκοσί τους (...) Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η οικονομία έχει χειροτερέψει τους τελευταίους δύο μήνες, σαν αποτέλεσμα των σκληρών μας διαπραγματεύσεων (...) Μία διαπραγμάτευση πάντοτε περιλαμβάνει κάποιο βραχυπρόθεσμο κόστος», τόνισε.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για αυτό το «βραχυπρόθεσμο κόστος», και κατά πόσο ανησυχεί για την σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ο Έλληνας υπουργός απάντησε ότι νιώθει «τρομοκρατημένος και εμβρόντητος».

https://www.skai.gr/files/1/panoulisthegreat/terrifiedaghast.jpg



Πηγή: skai.gr- Πάνος Σάκκας