Τσίπρας στο Παίδων «Αγία Σοφία»: Σοκαριστικό ότι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο δεν έχει αναισθησιολόγο

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε σοκαριστικό το γεγονός ότι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας δεν έχει αναισθησιολόγους, με αποτέλεσμα 3.000 παιδιά να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για χειρουργείο

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Ξανθό και την αναπληρώτρια τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε σοκαριστικό το γεγονός ότι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας δεν έχει αναισθησιολόγους, με αποτέλεσμα 3.000 παιδιά να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για χειρουργείο.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη διοίκηση του Παίδων «Αγία Σοφία», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εκ των υστέρων λύσεις οι οποίες δεν θα λύσουν το πρόβλημα των ελλείψεων.

Αφενός οι προκηρύξεις θα πάρουν χρόνο, αφετέρου οι μετακινήσεις θα μεταφέρουν το πρόβλημα σε άλλα νοσοκομεία, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνομίλησε και με εργαζόμενους για την κατάσταση στο νοσοκομείο.

«Αν δεν συνειδοποιήσουμε ως κοινωνία την ανάγκη να στηρίξουμε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, θα βρεθούμε σε καταστάσεις χειρότερες από αυτές εδώ» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν γενναίες πρωτοβουλίες για το ΕΣΥ.

Πηγή: skai.gr