Σε λίγο στο βήμα της Βουλής ο Τσίπρας- Περιμένει την πρόταση μομφής η κυβέρνηση

Εφόσον η αξιωματική αντιπολίτευση καταθέσει πρόταση μομφής η κυβέρνηση θα ζητήσει να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση

Στο βήμα της βουλής αναμένεται να ανέβει σε λίγη ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Όπως έχει προαναγγελθεί από πηγές της Κουμουνδούρου, ο κ.Τσίπρας θα κάνει γνωστό το περιεχόμενο της επιστολής που παρέλαβε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο χθες, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ηδη, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προετοιμάσει επικοινωνιακά το έδαφος για «μάχη» στη Βουλή, με τον κ.Τσίπρα να μιλά αρχικά (χθες το πρωί, κατά την έξοδό του από την ΑΔΑΕ) για «δικαστές στην Αθήνα» και ακολούθως, το απόγευμα, μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει τη φημολογούμενη πρόταση δυσπιστίας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ετσι, εφόσον η πρόταση κατατεθεί η συζήτηση θα ξεκινήσει αμέσως. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Κρήτη και από εκεί, από το εργοτάξιο του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ειδικότερα: 

«Πιστεύω ότι αυτό το εργοτάξιο το οποίο βλέπετε ανοιχτό πίσω μας είναι η καλύτερη απάντηση την οποία μπορεί η κυβέρνησή μας να δώσει σε αυτήν την τοξικότητα την οποία επιχειρεί για ακόμα μία φορά να καλλιεργήσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Όταν δεν έχεις να πεις τίποτα στους πολίτες για το πώς οραματίζεσαι το μέλλον, αλλά όταν δεν μπορείς ούτε να υπερασπιστείς το παρελθόν σου, διότι αυτό φέρνει στη μνήμη εξαιρετικά επώδυνες αναμνήσεις, τότε καταλήγεις να κάνεις το μόνο το οποίο ξέρεις: να διχάζεις, να πολώνεις και να επιχειρείς να κυλήσεις την πολιτική ζωή του τόπου στη λάσπη. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτή την πορεία. Θα επιμείνουμε μέχρι την τελευταία στιγμή να υλοποιούμε το κυβερνητικό μας έργο: θα δημιουργούμε νέες δουλειές, θα υλοποιούμε μεγάλα έργα σε όλη την Ελλάδα, όπως εξάλλου το κάνουμε ήδη, και θα μιλάμε στον ελληνικό λαό για το σχέδιό μας για ένα μέλλον, με περισσότερες και καλύτερες δουλειές και καλύτερα εισοδήματα για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Πηγή: skai.gr