Τσίπρας: Να παραιτηθούν Δένδιας και Αθανασίου

Την παραίτηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Χαράλαμπου Αθανασίου και Νίκου Δένδια ζήτησε το βράδυ της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας, σε διακαναλική συνέντευξη περιφερειακών σταθμών.

Μιλώντας στον απόηχο της παραίτησης του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «εκλεκτικές συγγένειες μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε σοκαρισμένοι και πλέον υφίσταται μείζον πολιτικό, ηθικό και θεσμικό θέμα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε πως οι αποκαλύψεις αποτελούν «αδιάψευστη μαρτυρία για τον τρόπο που σκέπτεται ο πρωθυπουργός στο ζήτημα της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής». «Ο κ. Σαμαράς δεν ήθελε να μειώσει την εγκληματική της δραστηριότητα αλλά να μειώσει τα εκλογικά της ποσοστά», προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθύμισε δε και την off-camera συνομιλία του κ. Μπαλτάκου με δημοσιογράφους, όπου, σύμφωνα με τον κ. Τσιπρα, ο κ. παραιτηθείς γ.γ. της κυβέρνησης είχε πει: «Μη μας ζορίζετε και πολύ, γιατί μπορούμε να κυβερνήσουμε ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατέστησε σαφές πως δεν βλέπει οποιονδήποτε λόγο να παραιτηθεί, παραπέμποντας την όποια απόφαση στον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, απέδωσε την οξύτατη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ σε προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης της υπόθεσης, αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ξεφύγει από τις πολιτικές ήττες που έχει υποστεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ