Τσίπρας: Δεν ντρέπεστε να λέτε ότι θα εκτραπούμε δημοσιονομικά αν στηριχθούν οι πολίτες;

«Είστε μια ανοιχτή πληγή για τη χώρα και τον ελληνικό λαό» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής ζητώντας να δοθεί δημοκρατική διέξοδος με προσφυγή στις κάλπες για την ανάδειξη μιας προοδευτικής κυβέρνησης.

«Δεν μπορείς κ. Λιβανέ να χαρακτηρίζεις τα κατοστάρικα και τα διχίλιαρα εποποιία, προσβάλεις την κυβέρνησή σου», δήλωσε σκωπτικά και πρόσθεσε ότι εάν ήταν εποποιία τα «διχίλιαρα» του 2007 τότε τι είναι τα 5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς του 2022, τα δεκάδες εκατομμύρια της «λίστας Πέτσα» χωρίς κριτήρια σε ΜΜΕ και οι απευθείας αναθέσεις «με το τσουβάλι» σε δημοσκοπικές εταιρίες.

Παρακολουθήστε την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο κ. Τσίπρας είπε επίσης ότι «το πραγματικό έπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν μπορεί να συγκριθεί με καμιά άλλη κυβέρνηση της δεξιάς από τη μεταπολίτευση και μετά».

«Φαυλότητα, προπαγάνδα, διαφθορά, διασπάθιση δημοσίου χρήματος, πάντοτε ήταν στο DNA της παράταξής σας αλλά αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν έχει προηγούμενο από τη μεταπολίτευση και μετά», είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θράσος να μην μειώνεται τον φόρο στα καύσιμα και να λέτε «θα ξεφύγουμε δημοσιονομικά»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο κύμα ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά χαρακτηρίζοντας θράσος από την πλευρά της κυβέρνησης να λέει στους πολίτες ότι δεν τους στηρίζει γιατί θα εκτραπεί η χώρα δημοσιονομικά.

«Δεν ντρέπεστε να το λέτε αυτό; Αντί να μειώστε το φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, αντί να μειώσετε ΦΠΑ στα τρόφιμα, να αυξήσετε τον κατώτατο μισθό να ανασάνει ο κόσμος, λέτε ‘’θα ξεφύγουμε δημοσιονομικά’’; Τι κάνατε 2,5 χρόνια που τρώγατε από τα έτοιμα της στρωμένης οικονομίας που σας αφήσαμε;», σημείωσε.

Στις διαμαρτυρίες από τα έδρανα της συμπολίτευσης ότι κατά τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν αυξήθηκε ούτε κατά ένα ευρώ το τιμολόγιο της ΔΕΗ, ο κ. Τσίπρας απάντησε «να τα πείτε αυτά στους ψηφοφόρους σας, που κρατάνε τους λογαριασμούς του ρεύματος και παθαίνουν εγκεφαλικό».

Για τα καύσιμα είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 17η θέση στην ΕΕ στην τιμή αμόλυβδης προ φόρων, αλλά μετά την επιβολή φόρων ανεβαίνει στην πρώτη πεντάδα, τη στιγμή που η χώρα μας είναι στις τελευταίες θέσεις σε ό,τι αφορά το μέσο εισόδημα και τον κατώτατο μισθό.

«Ακριβότεροι στο ρεύμα, ακριβότεροι στη βενζίνη, ακριβότεροι στα τρόφιμα στα σούπερ μαρκετ αλλά φθηνότεροι στο μισθό. Αυτή είναι η εικόνα της χώρας. Πώς θα τα βγάλει πέρα ο κόσμος; Σας απασχολεί αυτό;», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχει «λίστα Πέτσα», μόνο «λίστα Μητσοτάκη» γεμάτη με χορηγούς και κουμπάρους

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προσπάθησε να μετατρέψει την εξεταστική επιτροπή για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ σε «νεκροταφείο της αλήθειας» με μονοκομματικό προεδρείο, επιλεκτική ενημέρωση στα κυρίαρχα μίντια, απόκρυψη εγγράφων και με άρνηση να κληθούν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί.

«Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο από την εξεταστική επιτροπή για τη ‘’λίστα Πέτσα’’ να έχετε κρύψει τον ίδιο τον κ. Πέτσα, αποδεικνύοντας ότι φοβάστε την αλήθεια και λειτουργείτε με όρους συγκάλυψης και υπογείων συναλλαγών», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέχισε λέγοντας ότι δεν υπάρχει «λίστα Πέτσα» ή λίστα Σκέρτσου, Πιερρακάκη ή Κικίλια, αλλά υπάρχει η «λίστα Μητσοτάκη, μια λίστα γεμάτη χορηγούς, φίλους, κουμπάρους, γαλάζια παιδιά, ημέτερους και αεριτζηδες που καταναλώνει αχόρταγα την περιουσία του ελληνικού λαού».
 

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr