Οικονόμου σε ΣΚΑΪ για ακρίβεια: Στοχευμένη στήριξη - Δεν θα βάλουμε την οικονομία σε περιπέτειες

Την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει να αντιμετωπίζει το κύμα ακρίβειας με στοχευμένες πολιτικές στήριξης των πιο ευάλωτων και αύξηση του εισοδήματος εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Τόνισε ότι η ένταση των φαινομένων είναι πάρα πολύ μεγάλη, ότι η κυβέρνηση κάνει πάρα πολλά πράγματα στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατότητων της χώρας και έχοντας στο μυαλό της το σύνολο της «εξίσωσης».

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε ο κ. Οικονόμου, εντάσσονται και οι σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για τον περιορισμό των επιπτώσεων από την ενεργειακή κρίση στις οποίες εντάσσονται πλέον και οι επιχειρήσεις.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού που θα γίνει τον Μάιο, στη νέα μείωση στον ΕΝΦΙΑ και σε πολιτικές που αφορούν τον έλεγχο και την εποπτεία της αγοράς.

Απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του φόρου στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, λέγοντας ότι μπορεί να ακούγονται μέτρα φυσιολογικά στους πολίτες αλλά υπάρχουν άλλες παράμετροι και η χώρα δεν πρέπει να επιστρέψει σε λογικές άλλων εποχών που οδήγησαν σε περιπέτειες.

«Πρώτον θα δίναμε λάθος σήμα. Δεύτερον είναι πολύ ισχυρή η πιθανότητα η κίνηση αυτή που θα στερούσε σημαντικό κομμάτι εσόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μην είχε το αντίστοιχο και ανάλογο αποτύπωμα που θέλει ο κόσμος. Δεν σήμαινε αυτόματα ότι θα πληρώναμε πολύ φτηνότερα τα είδη στα σούπερ μάρκετ ή πολύ φτηνότερα ακόμα και την βενζίνη. Πως είναι σίγουρο αυτό ότι οι επιχειρήσεις δεν θα κρατήσουν αυτό το όφελος; Δεν μπορεί να το εγγυηθεί κανείς αυτό», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε επίσης ότι ακόμη και εάν μειωνόταν ο ΦΠΑ προσωρινά για κάποιους μήνες, μετά θα υπήρχε ο κίνδυνος οι αυξήσεις να είναι πολύ μεγαλύτερες.

«Καταλαβαίνω απολύτως τον κόσμο που είναι σε κατάσταση μεγάλης πίεσης και ό,τι ακούγεται του φαίνεται ευχάριστο», τόνισε ο κ. Οικονόμου και επανέλαβε ότι θα μπορούσαν τέτοια μέτρα να οδηγήσουν την οικονομία σε περιπέτειες και να πληγούν πάλι οι πιο αδύναμοι.
 

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr