Τσαβούσογλου: «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται στα νησιά» – «Παιχνιδάκι» Ελλάδας - Κύπρου η ΕΕ

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu o Τσαβούσογλου δήλωσε ότι θα δώσει πληροφορίες για τον εξοπλισμό των νησιών του Αιγαίου

Τις αναφορές για εισβολή στα τουρκικά νησιά επανέλαβε προκλητικά την Τετάρτη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στην τουρκική βουλή στο πλαίσιο των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό. «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται στα νησιά» απείλησε εκ νέου, ζητώντας μάλιστα τη στήριξη της αντιπολίτευσης, ωστόσο ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι επί δεκαετίες οι τουρκικές κυβερνήσεις δεν αντιδρούσαν στην παρουσία ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά, με την εξαίρεση μιας νότας διαμαρτυρίας το 1975. 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καλώντας τη να πάψει να  είναι το «παιχνιδάκι» Ελλάδας – Κύπρου για να είναι στρατηγικός εταίρος της Άγκυρας!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu o Τσαβούσογλου δήλωσε ότι θα δώσει πληροφορίες για τον εξοπλισμό των νησιών του Αιγαίου.

Δηλώνοντας ότι η Τουρκία επέδωσε νότα διαμαρτυρίας το 1975, ο Τσαβούσογλου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Για πρώτη φορά στην κυβέρνησή μας αναφέραμε την παραβίαση αυτών των νησιών, των αποστρατικοποιημένων νησιών, από την Ελλάδα στις επιστολές που στείλαμε στον ΟΗΕ και για πρώτη φορά τη συνδέσαμε με την κυριαρχία τους. Αυτό κάναμε. Δεν έχει γίνει από το 1960 μέχρι σήμερα. Λέμε ‘στείλαμε 3 επιστολές στον ΟΗΕ’. Τώρα το συνδέουμε με την κυριαρχία και λέμε: ‘Αν η Ελλάδα δεν σταματήσει αυτή την παραβίαση, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται’. Στηρίξτε μας. Στείλαμε 3 επιστολές» ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση. 

«Το θέμα αυτών των νησιών του Αιγαίου είναι εθνική πολιτική. Μην συμπεριφέρεστε με τρόπο που θα κάνει την Ελλάδα ευτυχισμένη» πρόσθεσε.

«Αν η ΕΕ επιθυμεί να γίνει στρατηγικός εταίρος μας, τότε να αφήσει να είναι το παιχνιδάκι του διδύμου της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων και να κάνει τα απαραίτητα βήματα στις σχέσεις της  με την Τουρκία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ. 
 

Πηγή: skai.gr