Κλείσιμο

Politiko: Η άνοδος και η πτώση της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι - των "Brangelina" του Ευρωκοινοβουλίου 

«Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την απότομη πτώση ενός από τα πιο λαμπερά ζευγάρια στην πολιτική της ΕΕ» γράφει σήμερα το Politiko

Στις ραγδαίες εξελίξεις του σκανδάλου των Βρυξελλών – που έσκασε σαν βόμβα στην ΕΕ - και στην σύλληψη της αντιπροέδρου του κοινοβουλίου Εύας Καϊλή και του συντρόφου της αναφέρεται σήμερα άρθρο του Politiko. 

Το κείμενο – εκτός από την ειδησεογραφική κάλυψη των εξελίξεων και τις κατηγορίες για διαφθορά που αντιμετωπίζει το ζευγάρι – αναφέρεται και στο δημόσιο προφίλ τους: Χαρακτηρίζει την 44χρονη πολιτικό και τον 35χρονο σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι (βοηθός Ιταλού ευρωβουλευτή και ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Fight Impunity) ως τους Brangelina του Ευρωκοινοβουλίου και ένα από τα πια λαμπερά ζευγάρια στην πολιτική σκηνή της ΕΕ. 

Μάλιστα, ως  μια από τις λίγες Ελληνίδες πολιτικούς σε μια ευρωπαϊκή θέση τόσο υψηλού προφίλ, η Καϊλή απολάμβανε ευρεία υποστήριξη από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία έκαναν μεγάλα αφιερώματα στην ίδια και τον λαμπερό τρόπο ζωής της.

Όσον αφορά τον Ιταλό σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι  - εκτός από την καθημερινή του εργασία ως βοηθός ευρωβουλευτή - εργάστηκε επίσης ως εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας. 

« Η λαμπερή ζωή του καταγράφεται στο προφίλ του στο Instagram, το οποίο είναι γεμάτο φωτογραφίες από διακοπές με ιστιοπλοϊκό, ή για σκι ή ακόμα και στη Ντόχα για επαγγελματικούς λόγους το 2018» γράφει το Politico. 

Πηγή: skai.gr