Tουρκικά ΜΜΕ: «Τρέχουμε πίσω από Ελλάδα-Γαλλία»-Ερντογάν: «Καρντάσια οι χώρες του Κόλπου»

Ενόχληση υπάρχει στην Τουρκία για τις επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με Ισραήλ και Ρωσία.

Η προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να προλάβει τη Γαλλία και την Ελλάδα στις επαφές με όλες αυτές τις χώρες προκαλεί το ενδιαφέρον των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αλλά και των Τούρκων πολιτικών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης εντυπωσιάζονται από την παρουσία της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και της Γαλλίας. 

Mάλιστα η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ απασχόλησε το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global.

Η παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού του Ισραήλ και του Έλληνα πρωθυπουργού ενοχλεί την Τουρκία καθώς είναι η ίδια που χάλασε τις σχέσεις από το 2010 με το Ισραήλ, ενώ έχει κατηγορήσει το Ισραήλ και την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τώρα «τρέχει» πίσω από την πολιτική της Ελλάδας. Αυτό αναφέρουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Επιπλέον εντύπωση προκαλεί η στροφή 180 μοιρών του Τούρκου πρόεδρου αναφορικά με τη στάση του απέναντι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και τις χώρες του Κόλπου. 

Ενώ τις κατηγορούσε ότι είναι πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις αποκαλεί «αδέρφια» και «καρντάσια». 

Σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι δύσκολο να καταλάβει που το πάει η Τουρκία αλλά σε κάθε περίπτωση ακολουθεί την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ προβάλλει τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Τουρκίας λέγοντας : « Εμείς έχουμε τη Γαλάζια πατρίδα και περισσότερα δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο»

Πηγή: skai.gr