Τουρκία: Έτοιμο το ελικοπτεροφόρο πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων - «Θα στείλει μήνυμα στην Ελλάδα»

Η Yeni Safak αναφέρει πως «πρώτη αποστολή αποστολή είναι σε Αιγαίο και Κρήτη για να στείλει μήνυμα στην Ελλάδα».

Το τουρκικό ελικοπτεροφόρο πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων παραδόθηκε στο τουρκικό ναυτικό και σε λίγο καιρό αναμένεται να κάνει το πρώτο του ταξίδι.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, η Yeni Safak αναφέρει πως «πρώτη αποστολή αποστολή είναι σε Αιγαίο και Κρήτη για να στείλει μήνυμα στην Ελλάδα». Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη πως «ξεκινά η εγκατάσταση ηλεκτρονικών και οπλικών συστημάτων» πάνω στο πλοίο.

Προεκλογικό σκηνικό

Προβληματισμός επικρατεί στο στρατόπεδο του Ερντογάν καθώς ο Κιλιτσντάρογλου προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 13,6 μονάδες.

δημοσκόπηση

Εν τω μεταξύ, η Ακσενέρ ανέφερε σε δηλώσεις της ότι οι δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας, Ιμάμογλου και Γιαβάς, έγιναν συνοδοιπόροι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επειδή έχουν δημοφιλία.

Από την πλευρά του, ο Κιλιτσντάρογλου χαρακτήρισε την Ακσενέρ γενναία λέγοντας ότι «όταν χρειαστεί χτυπάει το χέρι στο τραπέζι».

Η Μεράλ Ακσενέρ δήλωσε: «Ο κ.Κιλιτσντάρογλου θα είναι ο υποψήφιος πρόεδρος. Το τραπέζι των 6 όμως έκανε συνοδοιπόρους και συναγωνιστές του τους δυο δημάρχους που έχουν μεγάλη δημοφιλία και η κοινωνία τους έλεγε άντε, άντε πια».

Ο Κιλιτσντάρογλου σχολίασε: «H κ. Μεράλ είναι  γενναία. Δίνει μεγάλους αγώνες και αυτό θέλω να γίνει γνωστό. Ξέρει καλά να αγκαλιάζει σαν μητέρα, αλλά και όταν χρειαστεί να χτυπάει το χέρι της στο τραπέζι».

Η Ακσενέρ απάντησε: «Αυτή η σκέψη του κ. Κεμάλ είναι όμορφη. Έχει και το κομμάτι του χτυπήματος του τραπεζιού. Είπε πως είμαι γενναία. Τον ευχαριστώ».

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος επισκέπτεται σεισμοπαθείς στα σπίτια που εγκαταστάθηκαν και δηλώνει πως θα ασχοληθεί μόνο με τις συνέπειες του σεισμού.

«Επισκέφτηκα δύο φορές όλες τις περιοχές και περιόδευσα. Θυμάμαι τις παλαιότερες εποχές αυτών των περιοχών των πόλεων και είδα την κατάσταση που επικρατεί σήμερα... Κάτω απο τα συντρίμμια υπήρχαν άνθρωποι, μικρά παιδιά που έλεγαν δίψασα και τους έδιναν νερό με καλαμάκι και καπάκι του μπουκαλιού» ανέφερε ο Ερντογάν.
 

Πηγή: skai.gr