Τουρκία: Έντονες αντιδράσεις για τις ευχές προς την Ελλάδα την ημέρα «σφαγής των Τούρκων»

Την ίδια ώρα, την αντίθεσή τους στις ευχές εξέφρασαν και απόστρατοι του τουρκικού στρατού και οπαδοί της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Για «σκάνδαλο» κάνει λόγο η τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sozcu, με αφορμή της ευχές της τουρκικής κυβέρνησης (Ερντογάν και Τσαβούσογλου) προς την Ελλάδα (Μητσοτάκη και Δένδια αντίστοιχα) για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, ημέρα που εορτάζεται η ελληνική επανάσταση απέναντι στον τουρκικό ζυγό.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η εφημερίδα Sozcu αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σκάνδαλο! Συγχαρητήρια της πρεσβείας της Τουρκίας στην Ελλάδα. Η πρεσβεία συνεχάρη την 25η Μαρτίου που είναι γνωστή ως η μέρα σφαγής των Τούρκων».

Αντιδράσεις και από απόστρατους 

Την ίδια ώρα, την αντίθεσή τους στις ευχές εξέφρασαν και απόστρατοι του τουρκικού στρατού και οπαδοί της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Συγκεκριμένα ο απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ χαρακτήρισε την ανάρτηση της τουρκικής πρεσβείας «ντροπιαστική». 

Sozcu

Αναλυτικά αναφέρει στο twitter: «Η πρεσβεία μας στην Αθήνα γιορτάζει την απελευθέρωση της Ελλάδας από την τουρκική κυριαρχία. Αποτελεί ντροπή. Καμία αμοιβαιότητα. Η Ελλάδα δεν μεταδίδει ανάλογα μηνύματα στις Εθνικές Εορτές της Τουρκίας. Τότε γιατί το κάνει η πρεσβεία μας;

Ο Μάρτιος του 1821 που τιμάται ως η ημέρα ανεξαρτησίας από την Ελλάδα, μας θυμίζει τις σφαγές που έγιναν κατά των Τούρκων. Συμμορίες πολιόρκησαν την Τρίπολη, η οποία κατείχε σημαντικό στρατηγικό ρόλο στον Μοριά. Η βάρβαρη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων Τούρκων, Εβραίων και Αλβανών αποτελεί μελανό σημείο στην ιστορία, γνωστή ως ‘‘Σφαγή της Τριπολιτσάς’’».
 

Πηγή: skai.gr