Αναταραχή στην Τουρκία μετά την ποινή στον Ιμάμογλου

Τα τουρκικά ΜΜΕ σχολιάζουν την έφεση του εισαγγελέα, λέγοντας πως έκρινε ότι η ποινή είναι λίγη, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Αναταραχή επικρατεί στην Τουρκία μετά την ποινή που επιβλήθηκε στον δήμαρχο της Τουρκίας, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Τα τουρκικά ΜΜΕ σχολιάζουν την έφεση του εισαγγελέα, λέγοντας πως έκρινε ότι η ποινή είναι λίγη, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου ανέφερε: «Οχι, όχι ,δεν θα γλιτώσουν έτσι εύκολα. Οι έξι ηγέτες που θα διώξουν την κυβέρνηση είναι όλοι τους εδώ! Εδώ είναι. Αυτοί (η κυβέρνηση) είναι άρρωστοι, σας το λέω ξεκάθαρα έχουν αλλεργία απέναντι στη βούληση και στην εξουσία του λαού».

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε: «H απόφαση που πήραν για τον Εκρέμ Ιμάμογλου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Έχει προκαλέσει πληγή στη συνείδηση του λαού. Να ξέρουν καλά, παρά την απόφαση που πήραν για τον δήμαρχο Εκρέμ, δεν θα υποχωρήσουμε ούτε έναν πόντο».

Στο στόχαστρο η Κρήτη

Επιπλέον, Τούρκοι αναλυτές σχολιάζουν ότι «η Ελλάδα μετατρέπει την Κρήτη σε απόρθητο φρούριο».

«Κινδυνεύει το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Η Τουρκία ίσως συγκεντρώσει ναυτικές δυνάμεις νότια της Κρήτης»

Ο ακαδημαϊκός και μέλος του Κέντρου Ερευνών ASAM, Εράι Γκιοτσλουέρ, ανέφερε: «Ο λόγος που οι Έλληνες θέλουν να κάνουν την Κρήτη απόρθητο κάστρο είναι συγκεκριμένος. Εδώ κάτω είναι το όριο, τα σύνορα της συμφωνίας θαλάσσιων περιοχών ευθύνης που έχουμε υπογράψει με τη Λιβύη. Θέλουν να κάνουν πονηριά, να αυξήσουν τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια για να αυξήσουν και την περιοχή ΑΟΖ τους. Ομως θα παραβιάσουν την ΑΟΖ της Λιβύης η οποία έχει συμφωνηθεί με την Τουρκία».

Και συνέχισε: «Η Τουρκία δεν θα το επιτρέψει αυτό. Η Τουρκία μπορεί να πει πως 'εχω συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με τη Λιβύη'. Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης θα πει στον ΟΗΕ πως δεν αποδέχομαι αυτό και θα το κοινοποιήσει στο ΟΗΕ, κι αν χρειαστεί. Μάλιστα μπορεί να υπάρξει και συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων εδώ καθώς υπάρχει απο πίσω η Τουρκία».

Ο εισαγγελέας ασκεί έφεση στην ποινή Ιμάμογλου και επιταχύνει τις διαδικασίες

Πηγή: skai.gr