Κλείσιμο

Ακσενέρ κατά Ερντογάν: Όποτε και να γίνουν εκλογές δεν θα επανεκλεγείς, πας για σύνταξη

«Κι αν γίνουν σήμερα οι εκλογές και τον επόμενο μήνα, δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή στην κάλπη για σένα εκτός από την συνταξιοδότηση» σχολίασε η πρόεδρος του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ

Δριμεία επίθεση στον Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε η πρόεδρος του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης. Με τον Τούρκο πρόεδρο να «θολώνει τα νερά» για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, η Ακσενέρ τον έστειλε στη... σύνταξη όποτε και να γίνουν. 

«Κύριε Ερντογάν εσύ μην κουράζεις τον εαυτό σου, το ανακοινώνω ξεκάθαρα. Τους επόμενους πέντε μήνες δεν υπάρχει καμία ημερομηνία που θα μπορούσες να επανεκλεγείς. Προσπάθησε όσο θέλεις!» δήλωσε ειρωνικά η Ακσενέρ. 

«Κι αν γίνουν σήμερα οι εκλογές και τον επόμενο μήνα, δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή στην κάλπη για σένα εκτός από τη συνταξιοδότηση. Έστω τους τελευταίους αυτούς 5 μήνες προσπάθησε να κάνεις κάτι καλό. Η θητεία σου στην προεδρία ήταν κακή, έστω να είναι καλή η τελετή της αποχώρησης σου. Να, έστω και τώρα, αφού έβγαλες πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης τον υπουργό Οικονομικών Νεμπατί να τον στείλεις στη σύνταξη» συνέχισε στον ίδιο ειρωνικό τόνο η Ακσενέρ..

Από πλευράς του, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και επτά ετών μετά από νέα μήνυση των τουρκικών αρχών εναντίον του,  ανέφερε ότι «στις κάλπες θα τιμωρηθεί ο Ερντογάν». Ο Ιμάμογλου δήλωσε δε ότι «ο πρόεδρος της Τουρκίας χτυπάει με το τσεκούρι την τουρκική δημοκρατία». 
 

Πηγή: skai.gr