Κλείσιμο

Τουρκία: Νέα μήνυση για κακοδιαχείριση κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης κατηγορείται για κακοδιαχείριση σε διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το 2015

Νέα μήνυση εναντίον του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για μία υπόθεση του 2015, η οποία αφορούσε έναν διαγωνισμό που ακυρώθηκε. Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών κατηγορεί τον Εκρέμ Ιμάμογλου για κακοδιαχείριση, καθώς, όπως υποστηρίζει, ο νυν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης δεν έκανε δεκτή μία ένσταση που κατατέθηκε την περίοδο εκείνη.

Tον Δεκέμβριο καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών και 7 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Είχε κριθεί ένοχος για «προσβολή» των μελών της Εκλογικής Επιτροπής, τα οποία χαρακτήρισε «ηλίθιους» επειδή ακύρωσαν τη νίκη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Οι εκλογές επαναλήφθηκαν τρεις μήνες αργότερα και αναδείχθηκε ξανά νικητής, με σημαντική διαφορά έναντι του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Η εφημερίδα Haberturk μετέδωσε σήμερα ότι κατατέθηκε νέα αγωγή σε βάρος του Ιμάμογλου για «στημένο διαγωνισμό» την εποχή που ήταν δήμαρχος του Μπεϊλικντουζού. Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου και εάν κριθεί ένοχος, ο Ιμάμογλου θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 7 ετών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πηγή: skai.gr