Ύπαρξη και δεύτερου ηχητικού Μιωνή εκτιμά ο Παπαγγελόπουλος

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Το ηχητικό ντοκουμέντο του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, το οποίο εμφανίζει τον Νίκο Παππά να ομολογεί προσωπική ατζέντα Παπαγγελόπουλου και ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά, μονοπωλεί και σήμερα το ενδιαφέρον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, στην οποία συνεχίζεται για 4η ημέρα η παροχή εξηγήσεων χωρίς όρκο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Και δεύτερη κασέτα Μιωνή εκτιμά ο Παπαγγελόπουλος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαγγελόπουλος εκτίμησε ότι υπάρχει και δεύτερη κασέτα Μιωνή, από τη συνάντηση που είχε ο επιχειρηματίας με τον ίδιο και τον Νίκο Παππά τον Μάρτιο του 2016 στο γραφείο του κ. Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου, σπεύδοντας μάλιστα - κατά τις ίδιες πληροφορίες-  να παραδεχτεί ότι σε αυτή ο ίδιος είχε μιλήσει πράγματι στον κ. Μιωνή για χρήματα προς τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, τα οποία όμως αφορούσαν αποκλειστικά δικαστικά έξοδα και όχι εκβιασμό για τη ρύθμιση δικαστικών εκκρεμοτήτων όπως καταγγέλλει ο επιχειρηματίας.

Αποστάσεις από τη στοχοποίηση Μαρέβας Γκραμπόφκσι

Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος φέρεται να πήρε σαφέστατες αποστάσεις από την προσπάθεια στοχοποίησης της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, με ψευδή στοιχεία.

Κατόπιν πιεστικών ερωτήσεων του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου, ο οποίος τον κατηγόρησε για υπεκφυγές και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, την τακτική του διαχωρισμού της θέσης του φέρεται να ακολούθησε ο κ. Παπαγγελόπουλος και απέναντι στη  ρητορική ΣΥΡΙΖΑ και Παππά περί σκανδάλου με μίζα του Σταύρου Παπασταύρου, στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που όπως αποδείχτηκε αφορούσε υπόθεση που έχει αρχειοθετηθεί από την ίδια την κ. Τουλουπάκη και μάλιστα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν βρέθηκε κανένα στοχείο. Θέμα για το οποίο ο κ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε κατά πληροφορίες ότι δεν έχει κανένα στοιχείο και σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας.

Οι πληροφορίες θέλουν να έχουν ειπωθεί τα εξής:

Δ. Παπαγγελόπουλος: Και αν ακόμη αυτά που λέγονται για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι είναι σωστά, λέγεται πουθενά ότι εγώ ζήτησα κάτι για την Μαρέβα; Πουθενά στο ηχητικό. Κι όμως έπαιξαν χθες τα ΜΜΕ ότι δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησαν την κα Γκραμπόφσκι. Πουθενά δεν βγαίνει ότι εγώ είπα κάτι για τη Μαρέβα.

Το «παράπονο» Παπαγγελόπουλου «γιατί μόνο εγώ» - τι είπε για Τσίπρα

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, φέρεται παράλληλα, να άφησε αιχμές περί απομόνωσής του ως πρωταγωνιστή της καταγγελλόμενης σκευωρίας Novartis, επειδή κρίθηκε ως αδύναμος στόχος κι επειδή η ΝΔ κατά την άποψή του δεν τόλμησε να τα βάλει με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε τα εξής:

Δ. Παπαγγελόπουλος:  Από που φαίνεται πως εγώ και ο Κοντονής κρίναμε; Εμείς είπαμε γενικά για το σκάνδαλο. Την ίδια δήλωση κάναμε με τον Κοντονή. Μέχρι να βγει η κατηγορία Ράικου για Ρασπούτιν η μόνη κατηγορία ήταν πως έκανα αυτή τη δήλωση. Όμως και ο Κοντονής την ίδια δήλωση είχε κάνει. Γιατί εξαιρείται ο Κοντονής; Απομόνωσαν εμένα γιατί ήμουν ο στόχος. Γιατί επίσης μόνο εγώ κι όχι ο Τσιπρας; δεν τολμάνε να τα βάλουν με τον Τσίπρα. Εμένα με θεωρήσατε αδύναμο στόχο. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα με εγκαταλείψει. Διαπίστωσα πως στην Αριστερά οι άνθρωποι είναι έντιμοι. Δεν πουλάνε. Εάν το είχα στήσει με Τσίπρα το όλο θέμα ο Τζανακόπουλος τι πήγε να ρωτήσει τη Δημητρίου;

Γαλάζιες πηγές πάντως σχολίαζαν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος βάζει συνεχώς σήμερα στο «κάδρο» τον κ. Τσίπρα.

Μπρα ντε φερ για την κατάθεση Παππά τον Μάρτιο και τις ερωτήσεις που δέχτηκε

Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, φέρεται να έβαλε στο στόχαστρο τον εισηγητή της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη, κατηγορώντας τον ότι βάσει των ερωτήσεων που είχε υποβάλλει στον Νίκο Παππά στην Προανακριτική στις 5 Μαρτίου φαίνεται να γνώριζε παρανόμως εκ των προτέρων το περιεχόμενο του ηχητικού ντοκουμέντου Μιωνή και υποστηρίζοντας ότι αυτό αποδεικνύει την ύπαρξη εγκληματικής ομάδας. Ο κ. Παπαγγελόπουλος μάλιστα ζήτησε να σταλούν τα πρακτικά εκείνης της κατάθεσης στον εισαγγελέα, ξεχνώντας ότι αυτό έχει ήδη δρομολογηθεί και μάλιστα κατόπιν χθεσινής πρότασης του ίδιου του κ. Πλεύρη.

Την άποψη Παπαγγελόπουλου περί προγενέστερης γνώσης του περιεχομένου του επίμαχου ηχητικού από τον κ. Πλεύρη, φέρονται να διατύπωσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πηγή: skai.gr