Στέλιος Πέτσας: «Να διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Νίκο Παππά» (vid)

Την διαγραφή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, με δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η δήλωση του κ. Πέτσα είναι η ακόλουθη:

«24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα . Γνώριζε την ύπραξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».

Σε δεύτερη δήλωση του, ο κ. Πέτσας και μετά την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα από το Μεσολόγγι για δήθεν σκάνδαλα, επισημαίνει: «Ο κ. Τσίπρας αντί να απαντήσει επί της ουσίας και να αποβάλει τον κ. Παππά, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα. Ας μην έχει όμως αυταπάτες.Έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε θα διαγράψει τον κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους. Περιμένουμε την απάντησή του.Το θέμα δεν κλείνει. Θα θέτουμε συνεχώς τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών του.»

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ: Ας διευρύνει το κατηγορητήριο η κυβέρνηση

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίζει μάταια τους αντιπερισπασμούς, μήπως και ξεχαστούν οι ευθύνες του για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος σε ανύπαρκτα ΜΜΕ. 

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν: Αντί η κυβέρνηση να ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ τη διαγραφή του κ. Παππά, μπορεί κάλλιστα να κάνει η ίδια, αυτό που προσπαθεί να της επιβάλλει ο κ. Σαμαράς. Να διευρύνει το κατηγορητήριο, να τον συμπεριλάβει σε αυτό και να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Εκτός εάν φοβάται κάτι για τον κ. Σαμαρά και τις εκκρεμότητές του, που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επωμισθεί. Γιατί αυτός, όντως, δύσκολα διαγράφεται...»

ΝΔ: Ο Παππάς έπεισε μόνο για την ενοχή του

«Ο κ. Παππάς με τη σημερινή θλιβερή τηλεοπτική εμφάνισή του, μόνο για ένα πράγμα έπεισε: για την ενοχή του. Προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε να "πουλήσει" φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Η μόνη αλήθεια που είπε ήταν ότι η φωνή είναι η δική του. Λέει ότι η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ. Το περιεχόμενο της συνομιλίας, όμως, άλλα λέει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Θέτει επίσης τα εξής ερωτήματα: «Τι σχέση έχει το υποτιθέμενο αίτημα του  Ισραήλ  με τον Παπαγγελόπουλο, την Τουλουπάκη, τα λεφτά,  τα "μαγαζιά" και την στοχοποίηση της κας Μαρέβα Γκραμπόφκσι-Μητσοτάκη;»

«Ο κ. Παππάς είχε το θράσος να ισχυριστεί πως όταν έλεγε στον κ. Μιωνή πως “κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά” εννοούσε τον ίδιο τον κ. Μιωνή τον οποίο είχε μπροστά του. Αλλά του μιλούσε σε τρίτο πρόσωπο....

Όσο για το “μαγαζί”; Κατάπιε τη γλώσσα του ψελλίζοντας κάτι ακαταλαβίστικα. Ο κ. Τσίπρας έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε θα διαγράψει τον στενό συνεργάτη του κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους»», τονίζει η ΝΔ.

Πηγή: skai.gr