Θεοχάρης: Προκαταρκτικές συζητήσεις με Βρετανία για ταξιδιωτικά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι έχουν αρχίσει «τεχνικές συζητήσεις» μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου για να διαπιστωθεί κατά πόσο θα ήταν δυνατό να βρεθεί τρόπος ώστε να επιτραπούν τα ταξίδια για διακοπές αυτό το καλοκαίρι.

Αν και τόνισε ότι πρόκειται για «πολύ προκαταρκτικές συζητήσεις» κ. Θεοχάρης είπε ότι είναι «πολύ αισιόδοξος» πως μπορεί να βρεθεί κάποια λύση, δηλώνοντας πως ελπίζει σε ένα «ημι-κανονικό καλοκαίρι».

Επιβεβαίωσε ότι τα λεγόμενα «πιστοποιητικά εμβολιασμού» είναι μέρος αυτής της συζήτησης. Σημείωσε ότι «η λογική είναι πως δε θέλουμε να περιορίσουμε τα ταξίδια μόνο σε εκείνους που έχουν εμβολιαστεί», αλλά για αυτούς τους ταξιδιώτες το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα αντικαθιστούσε την υποχρέωση να εμφανίσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού πριν από την αναχώρηση.

Αναγνώρισε την πρόοδο που έχει σημειώσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη Βρετανία και σημείωσε ότι έχει υπάρξει ραγδαία μείωση των κρουσμάτων στη χώρα.

«Ασφαλώς δεν μπορούμε ακόμα να οριστικοποιήσουμε κάτι, είναι μια κατάσταση που εξελίσσεται. Για την ώρα θα έλεγα ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ανησυχητικά, αλλά θα μπορούσαν να αλλάξουν, το αναγνωρίζω αυτό», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοχάρης.