Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΪ για επεισόδια σε καταυλισμούς Ρομά: Να σεβαστούν όλοι τις αποφάσεις της δικαιοσύνης

«Το λέω κατηγορηματικά: οφείλουμε οι πάντες να σεβαστούμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, αυτό αφορά όλους, ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς δεύτερη συζήτηση» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μήνυμα να σεβαστούν όλοι χωρίς εξαίρεση τις αποφάσεις της δικαιοσύνης έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή τα επεισόδια που δημιουργούνται σε καταυλισμούς Ρομά τις τελευταίες ημέρες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά είπε ότι ο τραυματισμός του 16χρονου Ρομά από το όπλο του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΪΑΣ ήταν ένα «θλιβερό και βαρύτατο περιστατικό», με το οποίος ασχολείται η Δικαιοσύνη και τα πειθαρχικά όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Το λέω κατηγορηματικά: οφείλουμε οι πάντες να σεβαστούμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, αυτό αφορά όλους, ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς δεύτερη συζήτηση.

Δεν γίνονται αποδεκτές οποιεσδήποτε πράξεις αντεκδίκησης» είπε και πρόσθεσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. κάνει επιχειρήσεις τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να βρεθούν παραβατικά άτομα σε καταυλισμούς.

«Να σεβαστούν όλοι τις αποφάσεις της δικαιοσύνης» τόνισε με έμφαση.

Για το θέμα των παρακολουθήσεων ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν γιατί δεν έχουν τίποτα θετικό να πουν για τα πραγματικά προβλήματα, για τις παγκόσμιες δοκιμασίες, που αντιμετωπίζουμε.

Εξάλλου, πρόσθεσε, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει παραδεχτεί ότι ως κυβέρνηση έκανε παρακολουθήσεις, ο κ. Τσίπρας παρακολουθούσε τον υπουργό του, τον κ. Πιτσιόρλα, να μας πει για ποιον λόγο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε ότι η διαφορά είναι ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπαν ότι ήταν λάθος η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. «Πήγαμε και κάναμε μια θετική υπέρβαση, απαγορεύσμαε την κατοχή και την χρήση του παρόνομου λογισμιμκού» συμπλήρωσε.

«Γιατί δεν το υποστηρίζουν αυτό όλοι; Καθαρές κουβέντες» είπε ακόμη και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει απαντήσεις γιατί «έβγαλαν από ποινικό κώδικα ότι είναι παράνομη η παρακολούθηση. Οφείλουν και απάντηση για αυτό».

Για τις προκλητικές δηλώσεις από την πλευρά της Τουρκίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ο τουρκικός λαός, που βρίσκεται σε δεινή κατάσταση, δεν πρόκειται να χορτάσει με αυτά. Οι προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα δεν είναι λύση.

Ίσως ο Ερντογάν, πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος, παρακολουθεί και βλέπει ότι υπάρχουν αντιπαραθέσεις και πιστεύει ότι μπορεί να βρει μια σφήνα και να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα. Όμως ούτε χιλιοστό γης δεν μπορεί να πάρει κανείς από την Ελλάδα. Οι ελληνικές δυνάμεις είναι πανίσχυρες και απολύτως ικανές ν αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση. 

Τέλος, για το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ στα σώματα ασφαλείας τόνισε ότι η Πολιτεία χρωστάει στον Έλληνα αστυνομικό, γιατί δίνει καθημερινά μάχες για την ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας, και στον Έβρο και στις γειτονιές.

«Αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της εγκληματικότητας με αυτοθυσία και σοβαρότητα» είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «είναι δίπλα στον αστυνομικό. Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε ένα κάνουμε, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αστυνομικό».

Είπε ακόμη ότι το επόμενο διάστημα θα αναλάβουν υπηρεσία άλλοι 600 ειδικοί φρουροί, ειδικά στην Αττική που υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα εγκληματικότητας.

«Δεν επιτρέπονται πουθενά άβατα παραβατικότητας, απελευθερώνονται χώροι και αποδίδονται στην κοινωνία» είπε με αφορμή την εκκένωση κατάληψης στα Χανιά.

Μλώντας, τέλος, γα τις εκλογές είπε πως αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, η Ελλάδα μπορεί να μπει σε περιπέτειες και δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες. 

Πηγή: skai.gr