Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΪ: Απαντάμε με αποφασιστικότητα στον Ερντογάν

«Απαντάμε με αποφασιστικότητα στον Ερντογάν» δήλωσε στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή Καλημέρα, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως ο ίδιος εξήγησε: «Η Ελλάδα είναι χωρά της ΕΕ. Τα σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Τα φυλάμε με τον καλύτερο τρόπο». «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να περάσει κανείς από τον Έβρο..  Είμαστε φιλόξενος λαός αλλά η απόφαση του πρωθυπουργού για το κλείσιμο των συνόρων ήταν επιβεβλημένη» 

«Ο Μητσοτάκης με την σημαντική απόφαση του να κλείσει τα σύνορα σε όσους επιδίωξαν παράνομα να μπουν στην Ελλάδα εξέφρασε όλους τους Έλληνες. Οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι, ψύχραιμοι και αποφασιστικοί και οι εκπρόσωποι της Τουρκίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να περάσει κανένας παράνομα τα ελληνικά σύνορα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ειδικότερα για τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού εσωτερικών Σοιλού ανέφερε πως «αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός. Δεν πρόκειται να ανταποκριθούμε στις δικές τους προκλήσεις. Είμαστε σε ετοιμότητα και δίνουμε μάχη παντού»    

Επιπλέον τόνισε πως «κανένα κράτος δεν θα δεχόταν μαζική εισβολή μεταναστών» προσθέτοντας  «Αν νομίζανε ότι επειδή ήταν Καθαρά Δευτέρα θα πιάνανε στον ύπνο την Ελλάδα είναι μακρια νυχτωμένοι. «Δεν θα κουραστούμε να φυλάμε τα σύνορα μας»

Αναφερόμενος στο πρόβλημα με τον κορωνοϊό, είπε ότι αύριο ο υπουργός Οικονομικών, μαζί με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας θα ανακοινώσουν μέτρα για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πληγεί, ενώ εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν μέτρα από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ ενώ υπογράμμισε πως «το δημόσιο θα λειτουργήσει παρά τα κρούσματα κορωνοιου»

Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της Γυναίκας, ο υπουργός Εσωτερικών ευχήθηκε «σε όλες τις Ελληνίδες, στις γυναίκες όλου του κόσμου, στη μάνα, στη σύζυγο, στην αδελφή, στην κόρη, σε όλες τις γυναίκες, χρόνια πολλά» και «πολύ περισσότερες γυναίκες στην πολιτική, γιατί έχουμε ανάγκη το γυναικείο άρωμα για να προχωράμε πιο όμορφα και πιο δημιουργικά».