Κλείσιμο

Θεοδωρικάκος: Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι συζητήσεις για το περιεχόμενο του εκλογικού νόμου

Στις 22 Ιανουαρίου αναμένεται η ψήφιση του εκλογικού νόμου, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει πράξη την δέσμευσή της ότι θα ψηφίσει τον νέο εκλογικό νόμο στην αρχή της θητείας της.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή μας είναι απολύτως αξιόπιστη, διότι το περιεχόμενο του εκλογικού νόμου που φέραμε είναι αυτό που είχαμε πει προεκλογικά, ότι θα φέρουμε ένα νόμο αναλογικότερο που θα διασφαλίζει ταυτοχρόνως των κυβερνησιμότητα», σημείωσε.

Σημείωσε επίσης ότι δεν έχει νόημα να συνεχιστούν κι άλλο οι συζητήσεις με τα κόμματα και τόνισε ότι η διαφορά με τον προηγούμενο νόμο Παυλόπουλου είναι ότι το μπόνους είναι τώρα κλιμακωτό κι αφού το πρώτο κόμμα πάρει 25% ενώ με τον συγκεκριμένο νόμο το μπόνους των 50 εδρών δινόταν σε καθε περίπτωση στο πρώτο κόμμα ό,τι ποσοστό κι αν έπαιρνε.

«Ακούστε αγαπητοί κύριοι: πρόκειται για ένα κεντρικό πολιτικό θέμα στο οποίο οι πολιτικοί αρχηγοί πιστεύω ότι έχουν πλήρως διευκρινισμένες τις θέσεις τους και επομένως το αν θα συζητούσε κανένας πέντε μέρες παραπάνω ή παρακάτω δεν πιστεύω ότι θα άλλαζε απολύτως τίποτα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Επικαλούμενος την πρωινή τοποθέτηση στον ΣΚΑΪ του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, σημείωσε ότι αμέσως μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που είναι ο μόνος αρμόδιος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε επίσης οτι δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών.

Πηγή: skai.gr