«Fake news»: Διαψεύδουν Θεοδωρικάκος και ΕΛΑΣ τα τουρκικά δημοσιεύματα για πυροβολισμούς στον Έβρο

 «Η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών» τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Διαψεύδουν κατηγορηματικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, και η ελληνική αστυνομία, δημοσίευμα τουρκικής ιστοσελίδας περί επεισοδίου με πυροβολισμούς σε βάρος μεταναστών στον Έβρο, με τον κ. Θεοδωρικάκο να κάνει λόγο για ψευδείς ειδήσεις. 

Με ανάρτησή του στα social media, o κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε ξένο και εγχώριο ηλεκτρονικό τύπο, τα οποία αναφέρονται σε περιστατικό πυροβολισμού σε βάρος μεταναστών στην περιοχή του Έβρου, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: το περιγραφόμενο ή παρόμοιο περιστατικό, ουδέποτε έχει συμβεί και ως εκ τούτου σχετικές αναφορές είναι ανυπόστατες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η ΕΛΑΣ σημειώνει ότι, το σύνολο των δράσεων της για την προστασία των συνόρων της χώρας γίνεται πάντοτε βάσει της εθνικής, ενωσιακής και διεθνούς νομοθεσίας καθώς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 

Πηγή: skai.gr