ΣΥΡΙΖΑ: Ψηφίζουμε «παρών» στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία 

«Παρών» στη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου θα ψηφίσει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από διευρυμένη σύσκεψη του προεδρείου της ΚΟ, και στελεχών του κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Στο τραπέζι είχε πέσει αρχικά και το ενδεχόμενο καταψήφισης της συμφωνίας. 

Η ανακοίνωση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα ψηφίσει παρών στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία. Θα ψηφίσει υπέρ της ελληνοϊταλικής συμφωνίας που αποτελεί- παρά τους σημαντικούς συμβιβασμούς στους οποίους βασίζεται- θετικό βήμα για την χώρα, καλώντας την Κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο με την προοπτική επέκτασης χωρικών υδάτων νοτίως και ανατολικά της Κρήτης ανάλογα με τις εξελίξεις".

»Η σύναψη της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας, από τη μία "διεμβολίζει" και  αντιρροπεί την παράνομη Συμφωνία Τουρκίας-Σαράζ, από την άλλη, όμως, δεδομένου του κενού στρατηγικής της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης, οδηγεί σε σοβαρές εξελίξεις σε βάρος της χώρας και μπορεί να δημιουργήσει αρνητικά προηγούμενα σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις». 


«Δεν μπορούμε να φανταστούμε καμία υπεύθυνη πολιτική δύναμη, ιδίως δε την Αξιωματική Αντιπολίτευση, να μην υπερψηφίσει αυτές τις συμφωνίες. Καλούνται λοιπόν να τοποθετηθούν, ναι ή όχι» ανέφερε από πλευράς του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την Νίκη Κεραμέως.

Πηγή: skai.gr