Πέτσας για ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία: Να την ψηφίσει η αξιωματική αντιπολίτευση

Κάλεσμα στην αντιπολίτευση, και ειδικά την αξιωματική αντιπολίτευση, να ψηφίσουν τις συμφωνίες για οριοθέτηση ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την κοινή συνέντευξή του με τη Νίκη Κεραμέως.  Οι συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο εισάγονται στις 6 το απόγευμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από διευρυμένη σύσκεψη του προεδρείου της ΚΟ, και στελεχών του κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει παρών στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία. Στο τραπέζι είχε πέσει αρχικά και το ενδεχόμενο καταψήφισης της συμφωνίας. 

«Η εποχή των δισταγμών, τελείωσε. Πρόκειται για ιστορική στιγμή, στην οποία όλες οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. Και δεν μπορούμε να φανταστούμε καμία υπεύθυνη πολιτική δύναμη, ιδίως δε την Αξιωματική Αντιπολίτευση, να μην υπερψηφίσει αυτές τις συμφωνίες. Καλούνται λοιπόν να τοποθετηθούν, ναι ή όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Φόρουμ των Δελφών ο οποίος ζητούσε άμεσα υπογραφή συμφωνίας με την Αίγυπτο, έστω και τμηματική. 

«Μετά την παράταση της προηγούμενης παράνομης τουρκικής NAVTEX, η Ελλάδα δεσμεύει με NAVTEX περιοχή μεταξύ ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου, για τη διενέργεια αεροναυτικών ασκήσεων», ανέφερε ακόμα ο Στέλιος Πέτσας.

«Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου έως τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020» σημείωσε ο κ. Πέτσας και τόνισε: «Η Ελλάδα με ψυχραιμία και ετοιμότητα απαντά τόσο στο διπλωματικό, όσο και στο επιχειρησιακό πεδίο. Και με εθνική αυτοπεποίθηση κάνει ό,τι χρειάζεται για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Πηγή: skai.gr