ΣΥΡΙΖΑ: Ο Χρυσοχοΐδης αποκαλύπτει το κυβερνητικό αδιέξοδο στο προσφυγικό

Για κυβερνητικό αδιέξοδο στο προσφυγικό κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή επιστολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ντούνια Μιγιάτοβιτς.

Τα «βέλη» του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν την αναφορά που γίνεται στην επιστολή στα νησιά του Αιγαίου: «Όσον αφορά τα νησιά, η κυβέρνηση σχεδιάζει να υπάρχει μια εγκατάσταση σε κάθε ένα από τα πέντε νησιά, να λειτουργεί παράλληλα με τα υπάρχοντα κέντρα υποδοχής. Όσοι φτάσουν στα ελληνικά νησιά μετά την έναρξη ισχύος του νόμου 4636/2019, δηλαδή από την 1 Ιανουαρίου του 2020, θα τοποθετούνται σε εγκατάσταση σε με βάση τις διατάξεις του εν λόγω νόμου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «μπάχαλο» και ανευθυνότητα της κυβέρνησης, καθώς «ελάχιστες μέρες μετά τις πανηγυρικές εξαγγελίες του κυβερνητικού εκπροσώπου περί κλεισίματος της Μόριας και δημιουργίας κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, έρχεται στο φως της δημοσιότητας επιστολή του Μ. Χρυσοχοΐδη προς την αρμόδια Ευρωπαία επίτροπο η οποία διαψεύδει πλήρως τις κυβερνητικές εξαγγελίες».

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης προχωρά ένα βήμα παραπάνω: Ομολογεί ότι τα κλειστά κέντρα θα λειτουργούν παράλληλα με τις υπάρχουσες ανοιχτές δομές», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Στην επιστολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Υπουργός Χρυσοχοΐδης με επιστολή του στην Ευρωπαία Επίτροπο διαψεύδει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πέτσα και τον υφυπουργό συντονιστή Στεφανή, διαβεβαιώνοντας ότι όχι μόνο δε θα κλείσει η Μόρια αλλά ότι θα λειτουργούν παράλληλα κλειστά και ανοιχτά κέντρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr