Νέο τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη

Η Έφη Αχτσιόγλου παραμένει φαβορί - Εκτιμήσεις ότι πλέον δεν θα βγει νικητής από τον πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας στο κόμμα της Κουμουνδούρου

Του Αντώνη Αντζολέτου

Η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη έχει προκαλέσει αναταραχή στην Κουμουνδούρου, νέες ζυμώσεις, με τα επιτελεία των υποψηφίων να «μετρούν τα κουκιά» από την αρχή. Ο 35χρονος επιχειρηματίας έχει αυξήσει τον πήχυ της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, καθώς αρκετοί μέσα στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι κόσμος που δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθει στις κάλπες της 10ης  Σεπτεμβρίου.

Η Έφη Αχτσιόγλου παραμένει το ακλόνητο φαβορί, όμως πλέον οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι εκτιμούν πως το «νέο» σε αυτή τη διαδικασία δεν είναι πλέον εκείνη. Και θεωρούν πως όποιες σκέψεις και αναλύσεις υπήρχαν για επικράτηση από τον πρώτο γύρο δεν μπορεί να είναι ρεαλιστικές. Κατά πολλούς το «εισιτήριο» για τον δεύτερο γύρο είναι πλέον ανοιχτό, ενώ η χθεσινή πρόταση του Νίκου Παππά να ψηφίσουν εκτός από τα μέλη και οι φίλοι «μπέρδεψε» περισσότερο τις γραμμές στην Κουμουνδούρου. Το θέμα αυτό είχε λήξει μέσα στο καλοκαίρι, καθώς αλλαγή του καταστατικού δεν μπορεί να γίνει. Είχε τεθεί για πρώτη φορά από την Έφη Αχτσιόγλου. Πιθανότητα να περάσει η πρόταση με πολιτική απόφαση των «πέντε» δεν υπάρχει, καθώς δεν θα είναι ομόφωνη. Πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόταση θα μπει από τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής στη σημερινή Πολιτική Γραμματεία.

Ο σκληρός πυρήνας των υποστηρικτών του Παύλου Πολάκη θεωρείται βέβαιο, πλέον πως θα οδηγηθεί στον Στέφανο Κασσελάκη και έτσι η «τράπουλα» στο στρατόπεδο των προεδρικών θα ανακατευτεί για άλλη μια φορά. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξακολουθεί, σύμφωνα με το περιβάλλον του, να εμφανίζει μια δυναμική που τον φέρνει στον δεύτερο γύρο. Από την Κουμουνδούρου δεν εμπλέκονται στις δραστηριότητες των υποψηφίων και απλώς προβάλουν τις περιοδείες, τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις τους. Τονίζουν σε κάθε ευκαιρία, μάλιστα από την πρώτη στιγμή πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει δώσει κανένα «δαχτυλίδι» και θα παραμείνει μέχρι το τέλος απλός εγγυητής της ενότητας του κόμματος κρατώντας υποδειγματική ουδετερότητα.

Στο Διαρκές Συνέδριο του Σαββάτου, πάντως δεν αναμένονται άλλες εκπλήξεις. Οι διαδικασίες αναμένεται αν είναι «συνοπτικές» με τους «πέντε» υποψήφιους να παίρνουν το λόγο για να αναπτύξουν τις πλατφόρμες τους. Μόνο ο Στέφανος Κασσελάκης χρειάζεται να μαζέψει 30 υπογραφές, καθώς οι υποψηφιότητες της Έφης Αχτσιόγλου, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Νίκου Παππά και του Στέφανου Τζουμάκα έχουν λάβει την έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής.

Στη σημερινή Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να μπουν στο τραπέζι όλα τα θέματα που αφορούν τη διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης της 10ης Σεπτεμβρίου, καθώς και να συζητηθούν οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου το Σάββατο. Το debate εξακολουθεί να βρίσκεται στον «αέρα» από τη στιγμή που ένας εκ των διεκδικητών της προεδρίας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχει δηλώσει πως με τα νέα δεδομένα δεν επιθυμεί να πραγματοποιηθεί.
Χθες ο κ.Κασσελάκης συνομίλησε με κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά. «Παραφράζω τις λέξεις του Καζαντζάκη, ότι η Κρήτη δεν είναι για τους νοικοκυραίους, είναι για τους κουζουλούς. Επειδή οι κουζουλοί κάνουν αυτό τον τόπο τόσο υπερήφανο... Είμαι ένας κουζουλός ο οποίος αφήνει την Αμερική για να έρθει εδώ στην πατρίδα του. Για να προσπαθήσει να αφήσει μία παρακαταθήκη με το δικό του μικρό τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 

Πηγή: skai.gr