Σύνοδος ΝΑΤΟ - Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: «Έσπασε ο πάγος» σχολιάζει η Αθήνα

Σύνοδος ΝΑΤΟ - Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: «Έσπασε ο πάγος» σχολιάζει η Αθήνα

Ολοκληρώθηκε, μετά από μια ώρα, η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες. 

Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν χαρακτηριστικά ότι "έσπασε ο πάγος". Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα. Οι δυο ηγέτες  συμφωνήσαν να αφήσουν πίσω την ένταση του 2020 παρά τις πολύ σημαντικές διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Ελένη Σουρανή διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν. 

Aυτή την ώρα ο Ταγίπ Ερντογάν θα συναντάται με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. 

Το ΝΑΤΟ και άλλοι πολυμερείς οργανισμοί καλούνται να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στις στις σημερινές προκλήσεις, όπως το γεγονός ότι ηγέτες αυταρχικών καθεστώτων επιδεικνύουν την ισχύ τους απειλώντας τη σταθερότητα, ήταν νωρίτερα το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο NATO 2030 που διοργανώνει το Brussels Forum.

Από πλευράς του, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα από τις Βρυξέλλες πως η αναβίωση των διαύλων διαλόγου με την Ελλάδα βοηθά να επιλυθούν ορισμένα διμερή προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Πηγή: skai.gr