«Επίθεση φιλίας» από Ερντογάν: Αναβίωση διαύλων διαλόγου με την Ελλάδα - «Η Τουρκία ηγείται»

Επίθεση φιλίας από Ερντογάν στην Ελλάδα; Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα Δευτέρα από τις Βρυξέλλες πως η αναβίωση των διαύλων διαλόγου με την Ελλάδα βοηθά να επιλυθούν ορισμένα διμερή προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

"Λαμβάνουμε υπόψη μας το διεθνές δίκαιο, τη δικαιοσύνη και την ισότητα, καθώς και τον σεβασμό των αμοιβαίων δικαιωμάτων και συμφερόντων, στις αλληλεπιδράσεις μας με τους γείτονές μας" ισχυρίστηκε ο Ερντογάν σε εκδήλωση που οργάνωσε το Γερμανικό Ταμείο Μάρσαλ (German Marshall Fund) στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

"Πιστεύουμε πως η αναβίωση των διαύλων διαλόγου με τη γειτονική μας Ελλάδα εξυπηρετεί τη σταθερότητα, την ευημερία της περιοχής καθώς και την επίλυση διμερών ζητημάτων" πρόσθεσε. 

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην εδραίωση της σταθερότητας είναι η τρομοκρατία, ανέφερε ο Ερντογάν, σημειώνοντας ότι η Τουρκία καταπολεμά την τρομοκρατία στην "πρώτη γραμμή" σε όλους τους σχετικούς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ.

"Η Τουρκία ηγείται, συμβάλλει σε όλες τις πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της σταθερότητας, από το Ιράκ έως το Αφγανιστάν, από τον Καύκασο έως τα Βαλκάνια, από τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Μεσόγειο και την Αφρική" δήλωσε δε. 

Οι δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας έρχονται στον απόηχο των διπλωματικών τριβών ΗΠΑ - Τουρκίας, κυρίως για το ζήτημα του αντιαεροπορικού συστήματος S-400.
 

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ