Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν

Την παραβατική και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, αναμένεται να θέσει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, παρότι δεν έχει οριστεί επισήμως συνάντηση μεταξύ των δυο ηγετών.

Από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ την Κυριακή, ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει ότι θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ να αποδοκιμάσει τις κινήσεις της Άγκυρας.

«Δεν μπορεί μια συμμαχία να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της στρέφεται εναντίον άλλου μέλους της», «η τακτική των ίσων αποστάσεων δεν ωφελεί», είχε πει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση, έχει επιδοθεί σε μαραθώνιο διπλωματικών κινήσεων για να αναδείξει την αυξανόμενη επιθετικότητα της Άγκυρας.

Τα θέματα της ανατολικής μεσογείου περιλαμβάνονται εξάλλου στην ατζέντα της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου, την οποία αναγνώρισε επισήμως χθες ο Λευκός Οίκος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των μακροχρόνιων στρατηγικών συμφερόντων των δύο εθνών για την ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας σε όλα τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή: skai.gr