Κλείσιμο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη- Εμανουέλ Μακρόν στην Κορσική (vid)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν στην Κορσική.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και η προοπτική αμυντικής συνεργασίας των δυο χωρών και τα εξοπλιστικά. Στο πλαίσιο αυτό, είχε γίνει προετοιμασία από τα αρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και 'Αμυνας, ενώ κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν «έπεσαν»υπογραφές, αλλά τέθηκε ένας σαφής οδικός χάρτης για το πότε θα έχουμε τις οριστικές συμφωνίες στο τραπέζι.

'Αλλωστε, ο Εμανουέλ Μακρόν όλο το τελευταίο διάστημα εκφράζει θερμά την υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα απέναντι στις προκλήσεις της 'Αγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Αυτή την ώρα, ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος συμμετέχουν στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη (MED7).

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να θέσει την Ευρώπη προ των ευθυνών της για το Μεταναστευτικό. Παράλληλα, θα κάνει εκτενή αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα την ώρα που οι κυρώσεις κατά της 'Αγκυρας είναι στο τραπέζι και ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη γειτονική χώρα μέχρι τη σύνοδο κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

Με ενδιαφέρον αναμένεται το κείμενο συμπερασμάτων της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης στην οποία, εκτός των ηγετών της Ελλάδας και της Γαλλίας, μετέχουν εκείνοι της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Μάλτας.

Στις 20:30 (ώρα Ελλάδος) θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο.

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιείται η διάσκεψη είναι δρακόντεια.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ