Συνάντηση Δένδια - Aναστασιάδη: Στενή συνεργασία και συντονισμός

Με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη συναντήθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στην Προεδρική κατοικία στο Τρόοδος.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, με τον Kυπριο πρόεδρο συζήτησαν για τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό Αθήνας - Λευκωσίας στους τομείς της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας.

 

Στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε ανάρτησή του στο Twitter. Ο κ. Αναστασιάδης τονίζει ότι με τον ΥΠΕΞ της Ελλάδος Ν. Δένδια είχε σήμερα μια άκρως παραγωγική συνάντηση, συζητώντας την κοινή γραμμή Κύπρου και Ελλάδας για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων και την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Ακολουθεί συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη. Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, οι δύο Υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών.

Όπως ανακοινώθηκε σε Αθήνα και Λευκωσία, ο Νίκος Δένδιας κατά τις επαφές που θα έχει με τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, θα εστιάσουν στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα, στη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου, σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και στο πλαίσιο των τριμερών συνεργασιών με χώρες της περιοχής.

Πηγή: skai.gr