Κλείσιμο

«Μετωπική σύγκρουση» Σταϊκούρα- Τσακαλώτου: Αλαζονική και τυχοδιωκτική η οικονομική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν  Χρήστος Σταϊκούρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ολομέλεια της Βουλής για την οικονομία και την ανάπτυξη στη χώρα.

Eυθεία σύγκρουση μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του προκατόχου του Ευκλείδη Τσακαλώτου σημειώθηκε νωρίτερα στην Βουλή με τους δύο πολιτικούς να ανταλλάσσουν μάλιστα βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος χαιρέτησε το γεγονός ότι σήμερα δύο Τράπεζες, η μία συστημική, μείωσαν κατά 50% τις προμήθειες σε τραπεζικές συναλλαγές, προέβη στην εκτίμηση ότι οι τράπεζες θα κινηθούν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά και θα υπάρξουν κι άλλα θετικά βήματα προς όφελος των πολιτών.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, απαιτείται περισσότερη δουλειά, κυρίως από τους διαχειριστές των δανείων», ανέφερε στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2023 αναφερόμενος στο γεγονός ότι μια στις τέσσερις συστημικές τράπεζες προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων, ενώ εξετάζεται και η μείωση προμηθειών και σημείωσε ότι η λογική «τα κέρδη δικά μου, το κόστος δικό σας», δεν βρίσκει ανταπόκριση στη σημερινή κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας ανεύθυνα, ατεκμηρίωτα, τυχοδιωκτικά και ακοστολόγητα τα μέτρα που προτείνει, προκαλώντας την αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου που αντέτεινε ότι η ΝΔ χρεοκόπησε τη χώρα.

Στην βασική του ομιλία ειδικότερα, ο Υπουργός αναφέρθηκε στις ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας την οικονομική πολιτική της τετραετίας 2015-19 «αλαζονική» και «τυχοδιωκτική».

Απότοκο των πεπραγμένο του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν, όπως ανέφερε η Ελλάδα να τεθεί σε ειδικό καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας από τους θεσμούς.

«Ναι, ήμασταν η μόνη χώρα με ενισχυμένη εποπτεία» παραδέχθηκε ο κ. Τσακαλώτος.

«Ποια όμως ήταν η διαφορά σε σχέση με τις άλλες χώρες που πέρασαν από μνημόνια; Εμείς είχαμε τέσσερις συναντήσεις με τους Θεσμούς ενώ οι άλλοι που βρίσκονταν σε καθεστώς μεταπνημονιακής παρακολούθησης είχαν 2. Και μπήκαμε σε ενισχυμένη εποπτεία γιατί εσείς χρεοκοπήσατε τη χώρα. Ντροπή σας. Εχω συμμετάσχει σε 11 συζητήσεις προϋπολογισμών και δεν έχω αποκαλέσει κανέναν ψεύτη, τυχοδιώκτη και αλαζόνα όπως εσείς. Σας επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς: είστε και ψεύτης και αλαζόνας και τυχοδιώκτης»

«Η δική σας κυβέρνηση την χρεοκόπησε και έρχεστε τωρα να μας λέτε ότι μας βγάλατε από τα μνημόνια. Και ψεύτης και αλαζόνας και τυχοδιώκτης. Σας τα επιστρέφω όλα όσα είπατε», είπε.

Πηγή: skai.gr