Κλείσιμο

Στον Έβρο την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Σαρλ Μισέλ

Στον Έβρο θα μεταβεί την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Ανακοινώνοντας την επίσκεψη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο πρωθυπουργός έστειλε παράλληλα μήνυμα προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες μέσω Twitter.

«Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Θα τα προστατεύσουμε. Θα επισκεφθώ τα χερσαία σύνορα του Έβρου μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel την Τρίτη. Επαναλαμβάνω: μην επιχειρήσετε να εισέλθετε παράνομα στην Ελλάδα - θα γυρίσετε πίσω», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Με μήνυμά του στο Twitter, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εξέφρασε για μια ακόμη φορά την στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων.

«Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας να προστατεύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση στο πεδίο. Θα επισκεφθώ τα ελληλοτουρκικά σύνορα την Τρίτη με τον πρωθυπουργό (Κυριάκο) Μητσοτάκη», έγραψε ο Σαρλ Μισέλ.

Πηγή: skai.gr