Εκρηκτικό το κλίμα στα νησιά: Βίντεο από επίθεση σε μέλη ΜΚΟ στη Λέσβο

Γενικευμένη αναταραχή σε Λέσβο, Χίο και Σάμο μετά τις νέες προσφυγικές ροές. Από τα τουρκικά παράλια έφτασαν στα ελληνικά νησιά περίπου 700 άτομα, οι 340 στη Λέσβο.

Στη Λέσβο, κάτοικοι απέκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, προκειμένου να μην μεταφερθούν εκεί άλλοι μετανάστες.

Η κίνηση αυτή πυροδότησε αντιδράσεις των μεταναστών που διαμένουν στο ΚΥΤ, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση. Στην περιοχή σπεύδουν αστυνομικές δυνάμεις.

Οι μετανάστες που  έφτασαν σήμερα στη Λέσβο μεταφέρθηκαν σε περίφρακτο χώρο της επιβίβασης στα πλοία της γραμμής στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης.

Μικροσυμπλοκές σημειωθήκαν και στην πλατεία Σαπφούς στο κέντρο της πόλης  της Μυτιλήνης.

Στο λιμάνι της Θερμής στη Λέσβο ομάδα ατόμων δεν επέτρεψε την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών που οδηγήθηκαν εκεί από σκάφος του Λιμενικού Σώματος.Βίντεο – ντοκουμέντο δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό μελών ΜΚΟ στο λιμάνι της Θέρμης. Δείχνει ομάδα ατόμων να τους χτυπούν άγρια και να πετούν τις κάμερές τους στη θάλασσα.

Αυτή τη στιγμή η βάρκα με τους περίπου 50 μετανάστες ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, ρυμουλκείται από το Λιμενικό Σώμα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ενώ έχουν προπηλακιστεί και δημοσιογράφοι και φωτογράφοι διεθνών μέσων ενημέρωσης. Επίσης προπηλακίστηκε η δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" η οποία αποπειράθηκε να παρέμβει.

Αποκλεισμό της ΒΙΑΛ, στην Χίο, οργανώνουν κάτοικοι του νησιού.

Αυξημένες οι ροές

Τις τελευταίες ώρες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έχουν φτάσει πάνω από 500 άτομα. Ο μεγάλος όγκος των ροών είναι στη Λέσβο ωστόσο αφίξεις γίνονται επίσης σε Χίο και Σάμο. Στην πλειονότητά τους είναι αφρικανοί μετανάστες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι ίδιοι δήλωσαν ότι ζούσαν εδώ και μήνες σε περιοχές της Κωνσταντινούπολης και πριν από τρεις μέρες ειδοποιήθηκαν από τους δουλεμπόρους να ετοιμαστούν για να αναχωρήσουν προς την Ευρώπη. 

Κατέθεσαν μάλιστα ότι κατά την αναχώρηση τους στις ακτές ήταν παρόντες ένστολοι.

Πηγή: skai.gr