Μητσοτάκης από το σημείο της τραγωδίας: Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ, ότι θα μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο» είπε ο πρωθυπουργός.

Στο σημείο της τραγωδίας βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ενημέρωνεται για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής.

Σε μια σύντομη δήλωσή του δίπλα από τα συντρίμμια ο πρωθυπουργός τόνισε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό το οποίο βιώνουμε σήμερα ως χώρα, μιλάμε για μια ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μας σήμερα είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα με τους συγγενείς των θυμάτων.

Υποχρέωσή μας είναι να περιθάλψουμε τους τραυματίες και από εκεί και πέρα να ταυτοποιήσουμε τις σορούς. Και από εκεί και πέρα ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ. Να μάθουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο».

Μαζί με τον πρωθυπουργό βρίσκεται ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος νωρίτερα εμφανώς συγκινημένος δήλωσε ότι θα διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας και δεν θα μείνει τίποτα κάτω από το χαλί.

«Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις όλων βρίσκονται στα θύματα και στις οικογένειές τους. Γνωρίζετε και καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.

Εγώ όμως θέλω και είμαι υποχρεωμένος να πω ένα πράγμα: Ότι θα διερευνήσουμε με απόλυτη σοβαρότητα, με απόλυτη διαφάνεια, τα αίτια του τραγικού αυτού συμβάντος. 

Ότι πούμε τώρα θα είναι πρώιμο και στην ουσία θα σας έλεγα ότι βεβηλώνουμε τους ανθρώπους που χάθηκαν. Επομένως θα ήθελα όλοι να δείξουμε ψυχραιμία και να μείνουμε σε αυτό που σας είπα, ότι θα κάνουμε τα πάντα να διερευνήσουμε τα αίτια και να μην αφήσουμε τίποτα κάτω από το χαλί» είπε ο κ. Καραμανλής.
 

Πηγή: skai.gr