Κλείσιμο

Στο πλευρό Κασιδιάρη και επίσημα το κόμμα των «Σπαρτιατών»

«Παρότι με τον κύριο Κασιδιάρη, έχουμε αρκετές ιδεολογικές και πρακτικές προσεγγίσεις, εν τούτοις η υποψηφιότητά του ενδείκνυται προκειμένου να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος του Δήμου Αθηναίων υπό τη διοίκηση του Κώστα Μπακογιάννη», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των Σπαρτιατών

Της Πηνελόπης Γκάλιου

Παρά τις παλινωδίες και τις εσωκομματικές τριβές που προκλήθηκαν πριν λίγο καιρό στο κόμμα των «Σπαρτιατών» με αφορμή τη στήριξη ή όχι του Ηλία Κασιδιάρη, επισήμως πλέον το κόμμα του Βασίλη Στίγκα τάσσεται στο πλευρό του και στηρίζει τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος διεκδικεί μέσα από τη φυλακή το Δήμο της Αθήνας, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Σπαρτιάτες, εκτιμούν ο συνδυασμός του πρώην ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής, θα μπορούσε να αποτελέσει ανάχωμα για την πόλη των Αθηναίων.  Υποστηρίζουν ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες η υποψηφιότητα του συνδυασμού «Ελεύθεροι Αθηναίοι», με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη, θα μπορούσε να αποτελέσει ανάχωμα στην καταστροφική πορεία της Δημοτικής Αρχής της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Παρότι με τον κύριο Κασιδιάρη, έχουμε αρκετές ιδεολογικές και πρακτικές προσεγγίσεις, εν τούτοις η υποψηφιότητά του ενδείκνυται προκειμένου να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος του Δήμου Αθηναίων υπό τη διοίκηση του Κώστα Μπακογιάννη.

Οι ψηφοφόροι των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ» γνωρίζουν πολύ καλά τι θα επιλέξουν!

Καλή επιτυχία στον Ηλία Κασιδιάρη».

Την ίδια ώρα, για αύριο στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η σύγκλιση της αναβληθείσας από τις αρχές Αυγούστου Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος των Σπαρτιατών, η οποία  όμως δεν αναμένεται να έχει την ίδια βαρύτητα σε ότι αφορά  το «αντάρτικο» που είχαν σηκώσει εννέα εκ των δώδεκα βουλευτών του κόμματος εναντίον του προέδρου τους, Βασίλη Στίγκα, σχετικά με τις σχέσεις του κόμματος με τον Ηλία Κασιδιάρη, καθώς, πλέον, φαίνεται να είναι ξεκάθαρη η σύνδεση του καταδικασμένου στελέχους της Χρυσής Αυγής με το κόμμα των Σπαρτιατών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Αυγούστου, η τότε προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, για το  ''αντάρτικο'' 9 βουλευτών του κόμματος να στηρίξουν τον συνάδερφό τους Κωνσταντίνο Φλώρο και την τοποθέτησή του υπέρ της υποψηφιότητας Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας αναβλήθηκε για το τέλος του μήνα (και θα διεξαχθεί αύριο 28/8). Για την ακρίβεια η συνεδρίαση της ΚΟ, είχε μετατραπεί σε συνάντηση τριών λόγο απουσίας πολλών βουλευτών στις περιφέρειές τους τελικά ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας συναντήθηκε μόνο με τον γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Δημητροκάλη και τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Στάθη Κατσιβάρδα.

Με βάση τις τότε δηλώσεις πάντως του προέδρου, του κ. Στίγκα, - αλλά και τη σημερινή επίσημη στήριξη Κασιδιάρη, φάνηκε πως αυτός ήταν που έκανε όπισθεν ολοταχώς, προκαλώντας αίσθηση η δήλωσή του στις 3 Αυγούστου με την οποία επέμεινε  – όπως είχε πει και προεκλογικά- ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης λειτούργησε προεκλογικά ως «το καύσιμο, που μας βοήθησε να φτάσουν οι Σπαρτιάτες στο ποσοστό που έχουν αυτή τη στιγμή». ​

Πηγή: skai.gr