Ο Μενέντεζ επίτιμος διδάκτορας του ΕΚΠΑ: Η Τουρκία μεγαλύτερη απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο

Αυτές δεν είναι πρακτικές δημοκρατικής χώρας και σε ότι με αφορά δεν θεωρώ ότι πρέπει να τις παρασχεθούν αναβαθμίσεις οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ - Προηγήθηκε συνάντηση με τον Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Την Τουρκία ως μεγαλύτερη απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο κατονόμασε ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, κατά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ.

Ο κ. Μενέντεζ είπε επίσης ότι οι τακτικές της Άγκυρας δεν χαρακτηρίζουν μία δημοκρατική χώρα και επανέλαβε τη θέση του ότι δεν πρέπει να εγκριθεί η συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16, που επιδιώξει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι συνεργάτες του.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του κ. Menendez.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης και η πρέσβειρα της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

μενεντεζ

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ ταξίδεψε στην Ελλάδα για να παραστεί στην εκδήλωση για την ανακήρυξή του ως επίτιμου διδάκτορα του ΕΚΠΑ και πιο συγκεκριμένα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.

Δείτε την εκδήλωση: 

Ο Αμερικανός γερουσιαστής δήλωσε για την τιμή που του έγινε: 

«Κανένα καλύτερο μέρος δε θα μπορούσα να σκεφτώ από εδώ για να εκφράσω τις απόψεις μου σχετικά με τις προκλήσεις που θέτει η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία σε διεθνές επίπεδο αλλά και για την κλιματική κρίση που μαστίζει τον κόσμο. Κανένα καλύτερο μέρος δε μπορούσα να βρω για να διατρανώσω τις άρρηκτες σχέσεις μεταξύ των δυο λαών μας και τις τεράστιες εύκαιρες που ανοίγονται μπροστά μας.

Η μεγαλύτερη απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία, που συνεχώς παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο με τα μαχητικά της. Κανένας δε μπορεί να ανεχτεί αυτές τις πρακτικές. Ειδικά από ένα μέλος του ΝΑΤΟ.

Αυτές δεν είναι πρακτικές δημοκρατικής χώρας και σε ότι με αφορά δεν θεωρώ ότι πρέπει να τις παρασχεθούν αναβαθμίσεις οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ».

Πηγή: skai.gr