Στην Ουάσιγκτον ο Στ. Καλαφάτης - Επαφές με την ομογένεια

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης θα πάρει μέρος στο 4th Southeast & East Med Conference, που συνδιοργανώνουν το Delphi Forum, η εφημερίδα "Καθημερινή" και το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης. Πρόκειται να πάρει μέρος στο 4th Southeast & East Med Conference, που συνδιοργανώνουν το Delphi Forum, η εφημερίδα "Καθημερινή" και το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας. 

Κατά την πρώτη μέρα της διαμονής του στην πρωτεύουσα των Η.Π.Α., ο κ. Καλαφάτης είχε σειρά επαφών, ανάμεσα στις οποίες και με εκπροσώπους της ομογένειας, όπως ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου Νίκος Λαρυγγάκης και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της οργάνωσης AHEPA Athens Chapter HJ001 Βασίλειος Μωσαΐδης. 

Όπως ανέφερε ο κ. Καλαφάτης σε ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συζητήθηκαν εθνικά θέματα, αλλά και οι προοπτικές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλαφάτης ανάρτησε το εξής:

«Σημαντικά θέματα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, που ολοένα και βελτιώνονται, αλλά και τις προοπτικές της Μακεδονίας και της Θράκης, που διευρύνονται όλο και περισσότερο, χάρη στις πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, συζητήσαμε στην Ουάσιγκτον, όπου βρίσκομαι, για τη συμμετοχή μου στo 4th Southeast & East Med Conference, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute), Νίκο Λαρυγγάκη (κεντρική φωτό)  και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της οργάνωσης AHEPA Athens Chapter HJ001, Βασίλειο Μωσαΐδη.

Οι συνομιλητές μου αποδείχτηκαν βαθείς γνώστες της κατάστασης που επικρατεί στη Βόρειο Ελλάδα και των προοπτικών της περιοχής. Είχα την ευκαιρία να εξάρω τη συμμετοχή της Ελληνικής Ομογένειας στην προώθηση των εθνικών μας ζητημάτων και συμφωνήσαμε για πιο συχνή επαφή στο μέλλον». 

Πηγή: skai.gr