Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από το ηχητικό με τους διαλόγους Μιωνή - Παππά

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε τη Δευτέρα στην προανακριτική επιτροπή ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, με σκοπό να αποδείξει ότι εκβιαζόταν από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Πρόκειται για ηχογράφηση συνομιλίας του το 2016 με τον Νίκο Παππά στην οποία ο τότε υπουργός Επικρατείας ακούγεται να λέει ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η ομάδα του "είχαν τη δική τους ατζέντα" και "έβγαζαν πολλά λεφτά. Ο ίδιος δε, ακούγεται να του ζητά να ασκήσει πίεση στον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου, προκειμένου να ενοχοποιήσει την σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Τη διαβίβαση του ηχητικού υλικού του Σάμπυ Μιωνή στον αρμόδιο εισαγγελέα μαζί με την κατάθεση που είχε δώσει ο Νίκος Παππάς στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ως μάρτυρας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή καθώς κρίθηκε ότι διαπιστώνονται αντιφάσεις με τα λεγόμενα του κ. Παππά.

Για "γελοίο αντιπερισπασμό της ΝΔ μέσω παραποιημένων συνομιλιών'' κάνει λόγο ο Νίκος Παππάς. ‘’Αν όλα αυτά είναι πραγματικά, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους’’, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΜΑΧΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ

Παππάς: Απλά μην ανοίγεις τώρα... ο Παπαγγελόπουλος, εντάξει...

Μιωνής: Τι; Πώς τον διαβάζεις; 

Παππάς: Έχει τη δική του ατζέντα, και αυτό το σημείο το δικό σου... μαθαίνω για ποιον είναι, αλλά το σημείο το δικό σου είναι που γίνεται το conflict... ότι με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής (ακατάληπτο) Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά. Λεφτά!

Μιωνής: Βγάζουν λεφτά;

Παππάς: Πολλά λεφτά, δεν μιλάμε τώρα για… βγάζουν λεφτά!

Μιωνής: Ναι, ναι. Το έχω ακούσει και εγώ αυτό.

Το ρεπορτάζ της Ναντίν Χαρδαλιά:

Παππάς: Μπράβο. Και αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε. Το no go είναι όταν η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εκεί δεν είναι…

Δεν υπάρχει δηλαδή έτερο… Μεγάλε, εάν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε. Κατάλαβες;

Μιωνής: Ναι, ναι... καταλαβαίνω… Real politic λέγεται αυτό.

Παππάς: Ναι, αλλά το να έρθεις και να βάλεις στο μαγαζί μας ατζέντα που δεν έχουμε επιλέξει, η οποίας μας δημιουργεί και δυσκολίες... ε, όχι ρε! Κάτσε ρε!

Ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή με ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι υπήρξε πίεση προς τον Σταύρο Παπασταύρου να εμπλέξει και να στοχοποιήσει την σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι. 

‘’Στην ίδια συνομιλία, ο Νίκος Παππάς, για άλλη μία φορά, μού ζήτησε ‘να βγει να μιλήσει’ ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, για τη σύζυγο του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Θεωρώ άδικο και ανήθικο να στοχοποιείται ένας αθώος και να του ζητείται, σαν αντάλλαγμα, να καταθέσει ψευδώς εναντίον άλλου αθώου προσώπου με το οποίο συνδέεται φιλικά’’ τόνισε ο Σάμπυ Μιωνή. 

Μιωνής: Όσο κι αν τον μισείτε και τα λοιπά, άνθρωπος είναι κι αυτός (σ.σ. Παπασταύρου).

Παππάς: Δεν μισούμε κανέναν, δεν μισούμε κανέναν. Να βγει να μιλήσει.

Μιωνής: Να βγει να μιλήσει να πει τι ρε συ;

Παππάς: Έλα ρε μ...α. Να βγει…

Μιωνής: Και τι να πει; Σίγουρα; Ο Σταύρος ξέρει πράγματα που δεν ξέρω εγώ; Έτσι; Για κάτσε δύο λεπτάκια. Αλλά να σου πω, εσύ θα έβγαινες ποτέ να μιλήσεις για τον Αλέξη;

Παππάς: (μάλλον γνέφει υποδηλώνοντας άρνηση)

Μιωνής: Ε, πώς περιμένεις τώρα ο άλλος να βγει… να είμαστε τώρα λογικοί. Δηλαδή θες να σου κάνουν το ίδιο πράγμα εσένα μεθαύριο; Ε, δεν λέει… δεν λέει…

Παππάς: Και τη Μαρέβα. Και τη Μαρέβα.

Μιωνής: Τι;

Παππάς: Και τη Μαρέβα.

Μιωνής: Και τι θες δηλαδή; Είναι κολλητή του φίλη η Μαρέβα.

Δηλώσεις Παπαγγελόπουλου  - Τουλουπάκη 

«Από την συνομιλία φαίνεται ότι εγώ και η Τουλουπάκη δεν είχαμε καμία ανάμειξη στην υπόθεση» σχολίασε ο κ. Παπαγγελόπουλος. 

Αυθαίρετοι συνειρμοί είναι κατά την Εισαγγελέα κατα της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, οι ισχυρισμοί του  επιχειρηματία Μιωνή σχετικά με τις δικαστικές ενέργειες σε βάρος του:

"Με αφορμή τις πρόσφατες άκρως δυσφημιστικές δηλώσεις του κ. Μιωνή, ο οποίος με βάση μια ηχογραφημένη συνομιλία προβαίνει σε παντελώς αυθαίρετους συνειρμούς θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: Όλες οι ανακριτικές πράξεις στις οποίες αναφέρεται (κατάθεση Φαλτσιανί τον Μάρτιο του 2016, κατ' οίκον έρευνα κλπ) διενεργήθηκαν κατ΄ εντολή και κατ' εποπτεία του κ. Π. Αθανασίου ως προϊσταμένου της Οικονομικής Εισαγγελίας στην υπηρεσία του οποίου υπηρετούσαμε ως επίκουροι οικονομικοί εισαγγελείς από το Νοέμβριο του 2015 κατόπιν δικού του αιτήματος. Η δικογραφία την οποία αναφέρει ότι σχηματίσαμε εγώ και οι συνάδελφοί μου κκ Καλούδης και Ντζούρας δήθεν με δική μας πρωτοβουλία σχηματίστηκε και παραγγέλθηκε επίσης από τον κ. Αθανασίου, για τον οποίο για προφανείς λόγους δεν κάνει κανέναν συνειρμό ο καταγγέλων. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετώπιζε τη χρεοκοπία προσπαθήσαμε αξιοποιώντας τα στοιχεία που αξιοποίησε όλη η υπόλοιπη Ευρώπη για την είσπραξη των διαφυγόντων φόρων να πράξουμε ό,τι επέβαλε το καθήκον και η συνείδησή μας. Παρακολουθούμε έκπληκτοι μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια ποινικοποίησης νομίμων δικονομικών ενεργειών. Είμαστε ίσως η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν κατηγορήθηκαν δικαστικοί λειτουργοί γιατί έπραξαν στα πλαίσια των καθηκόντων τους. Δεν θα μετατραπούμε σε απλούς διεκπεραιωτές υποθέσεων όπως επιθυμούν κάποιοι. Θα παραμείνουμε αληθινοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης ως το τέλος!"

Το skai.gr έχει στη διάθεσή του την απομαγνητοφωνημένη συνομιλία που κατατέθηκε στη Βουλή

Πηγή: skai.gr