Στεφανής σε ΣΚΑΪ: Για ποιο θέμα «καίγεται» η Τουρκία - Ο κύριος λόγος των επαφών Σάλιβαν – Καλίν 

Απειλούν, σημείωσε για τους Τούρκους ο τέως υφυπουργός, τη Δύση, επιδιώκοντας να έχουν την εύνοια του Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Στον κυρίαρχο λόγο της χθεσινής επικοινωνίας του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, με τον εκπροσώπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, λίγες μόνο ημέρες μετά τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη, εστίασε ο σύμβουλος της κυβέρνησης επί θεμάτων ακριτικών περιοχών Αλκιβιάδης Στεφανής. 

Κυρίαρχος λόγος, εξήγησε στον ΣΚΑΪ ο τέως υφυπουργός Άμυνας και απόστρατος αξιωματικός, είναι ο προς ψήφιση στις ΗΠΑ προϋπολογισμός και η μη συμπερίληψη όρου για την ενεργοποίηση αναβάθμισης των τουρκικών F-16. Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ έχει ενεργοποιηθεί για αναβάθμιση υπό σαφείς όρους, ενώ η Άγκυρα επιδιώκει να μην υπάρχει κάποιος όρος και κανένας περιορισμός στην επιχειρησιακή χρήση των μαχητικών. 

«Η Τουρκία δυναμιτίζει τη Νοτιανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ, και η Δύση το βλέπει, οι Ευρωπαίοι το αντιλαμβάνονται, το είδαν με τα μάτια τους και στον ΟΗΕ και στην Πράγα» τόνισε ο κ. Στεφανής.

Απειλούν, σημείωσε για τους Τούρκους ο τέως υφυπουργός, τη Δύση, επιδιώκοντας να έχουν την εύνοια του Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανή, η τουρκική κυβέρνηση επιχειρεί να ενεργοποιήσει το εσωτερικό συναίσθημα σε σχέση με την Ελλάδα και την Κύπρο, ότι η Ελλάδα είναι η πηγή των προβλημάτων τους, αφήγημα που σε μεγάλο βαθμό το πιστεύουν. 

«Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: ως πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, δεν θα εγκρίνω καμία πώληση F-16 για την Τουρκία έως ότου ο Ερντογάν σταματήσει την επιθετική του εκστρατεία σε όλη την περιοχή. Τελεία και παύλα» έχει διαμηνύσει ο Ρόμπερτ Μενέντεζ για τα τουρκικά F-16.  

Απαράδεκτη επίθεση εναντίον του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, αλλά και απειλές σε βάρος της Ελλάδας εξαπέλυσε στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τσελίκ εκτόξευσε κατηγορίες και υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον των πάντων στην Ελλάδα, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μέχρι τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους υπουργούς στην Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε πως «ο Μητσοτάκης και ο Φλώρος είναι σαν νομάρχες ξένων χωρών» και πως «η ελληνική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την παρουσία ξένων δυνάμεων».

«Το ότι η Ελλάδα έχει τέτοιο επιτελάρχη, κάνει τέτοιες παιδαριώδεις δηλώσεις και μιλά με εφηβική ψυχολογία θα πρέπει να ανησυχεί την Ελλάδα. Η

Πηγή: skai.gr