Σπυράκη στον ΣΚΑΪ: Έχω ζητήσει αναστολή κομματικής ιδιότητας - Δεν θέλω να βάλλεται η ΝΔ εξαιτίας μου

Όπως εξήγησε η κ. Σπυράκη, η υπόθεση αφορά συνεργάτη της και συγκεκριμένα την λήψη από εκείνον του επιδόματος αλλοδαπής

Από την ώρα που διατυπώθηκε το αίτημα, αμέσως ζήτησα να προχωρήσει άμεσα η άρση της ασυλίας μου, προκειμένου να αποδειχτεί ότι δεν έχω κανενός είδους εμπλοκή ή ανάμειξη σε διαφθορά και δεν έχω κανενός είδους διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ούτε ένα ευρώ» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της. Όπως εξήγησε η κ. Σπυράκη, η υπόθεση αφορά συνεργάτη της και συγκεκριμένα την λήψη από εκείνον του επιδόματος αλλοδαπής, «το οποίο όμως φαίνεται ότι δεν αντιστοιχούσε σε σχέση με τις παρουσίες του στις Βρυξέλελς και στο Στρασβούργο» είπε είπε.

Σε ερώτηση για το ύψος του ποσού που λάμβανε ο συνεργάτης της είπε: «Αν σκεφτείτε ότι στα τρία χρόνια ο άνθρωπος αυτός έλαβε 21.000 ευρώ και προφανώς έχει έρθει πολλές φορές εκεί, είναι ένα ποσό που εκείνος θα κληθεί να αποδείξει πόσο είναι αυτό. Εγώ δεν ξέρω πόσες αποδείξεις έχει». 

Κληθείσα να εξηγήσει τι συνέβη είπε πως «ο συνεργάτης είχε ένα σημαντικό πρόβλημα και μου ζήτησε ένα κομμάτι προφορικής άδειας, από κει και πέρα καταλαβαίνετε ότι δεν ήταν στον απόλυτο έλεγχό μου. Ο εισαγγελέας ζητά την άρση της ασυλίας μου, γιατί έχω την ευθύνη του συνεργάτη μου και της ορθής εκτέλεσης του προϋπολογισμού που μου αναλογεί».

Η ίδια πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση θέλω να ανακοινώσω ότι έχω ενημέρωσει από χτες και σήμερα ο κ. Μαρινάκης έχει λάβει τη σχετική επιστολή με την οποία ζητώ την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας μέχρις ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Δεν θέλω η ΝΔ να βάλλεται από ένα ζήτημα που με αφορά.

» Από τη στιγμή που ελέγχομαι, θα παραθέσω όλα τα στοιχεία. Δεν θα δώσω σε κανέναν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το πρόσωπό μου ως αφορμή για να πετά λάσπη στη ΝΔ. Δεν θα επιτρέψω στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λασπόλουτρο με τη ΝΔ».

Τέλος, σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση παραίτησής της, απάντησε «όχι, προς Θεού». 

Σοβαρή χαρακτήρισε την υπόθεση χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι θα ενημερωθεί μόλις επιστρέψει στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Αυτή τη στιγμή δεν έχω πλήρη εικόνα. Θα επιστρέψω στην Αθήνα, θα μελετήσω το θέμα και θα απαντήσω».  

Πηγή: skai.gr