Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης Μητσοτάκης Τσίπρας - Τα διλήμματα που θέτουν

Η νέα σύγκρουση των δύο μονομάχων ξεκίνησε από το Μαραθώνα όπου περιόδευσε ο πρωθυπουργός και συνεχίστηκε στο Περιστέρι όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 

Της Πηνελόπης Γκάλιου

Σε τροχιά εκλογών Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας μετατρέπουν πρόωρα την προεκλογική τους εκστρατεία σε προσωπικό "μπρα ντε φερ" εξ αποστάσεως, συνεχίζοντας από τις περιοδείες τους και τις προεκλογικές τους ομιλίες τη μετωπική σύγκρουση που ξεκίνησε μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και ξεδιπλώνοντας τις προσχεδιασμένες στρατηγικές τους στο δρόμο προς τις κάλπες.

Η νέα σύγκρουση των δύο μονομάχων ξεκίνησε από το Μαραθώνα όπου περιόδευσε ο πρωθυπουργός και συνεχίστηκε στο Περιστέρι όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις, με αιχμή την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να απέχει το κόμμα του από τις ψηφοφορίες της Βουλής.

Στάση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε "θλιβερή και απαράδεκτη" κάνοντας λόγο για "ψευτοεπικοινωνιακά νταηλίκια" με τα οποία ο κ. Τσίπρας περιφρονεί ανοιχτά το κοινοβούλιο και τη συνταγματική τάξη.

Το Μέγαρο Μαξίμου άλλωστε πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε αυτό το δρόμο επειδή "δεν έχει τίποτα να πει στους πολίτες" και δεν έχει λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά ούτε και όραμα και σχέδιο για τη χώρα.

"Ας του πει κάποιος ότι έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι «πεζοδρομιακή» δημοκρατία" τόνισε ο πρωθυπουργός από το Μαραθώνα καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να σοβαρευτεί.

Στόχος της κυβερνητικής παράταξης καθ' όλη τη διάρκεια του προεκλογικού χρόνου που απομένει μέχρις τις κάλπες είναι να αναδείξει το χάσμα που χωρίζει "την Πειραιώς από την Κουμουνδούρου", τις κυβερνητικές διαδρομές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και να προκαλέσει τη σύγκριση μεταξύ των πολιτικών και των πεπραγμένων των δύο κυβερνήσεων.

Κεντρική θέση στα διλήμματα που θα αναπτύξει η κυβερνητική παράταξη θα είναι όπως ήδη έχει προαναγγελθεί το δίλημμα "Μητσοτάκης ή Τσίπρας".

Ένα δίλημμα που πολύ νωρίς είχε θέσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο, όταν έλεγε ότι το κεντρικό δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι "Μητσοτάκης ή Τσίπρας" σημειώνοντας ότι "πριν από εμάς έχει προηγηθεί και μια άλλη κυβέρνηση, του κ. Τσίπρα. Άρα το δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας είναι κάτι το οποίο ο πολίτης το καταλαβαίνει".

Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας από το Δημοτικό Γυμναστήριο Ανδρέας Παπανδρέου όπου ουσιαστικά άνοιξε την προεκλογική αυλαία του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε το δικό του δίλημμα για τις επερχόμενες εκλογές προτάσσοντας το "Δημοκρατία ή Μητσοτάκης" .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε όλα όσα καταμαρτυρά στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, διατύπωσε τις προτάσεις του κόμματός του, επαναβεβαίωσε πως κυβέρνηση μειοψηφίας δεν προτίθεται να συγκροτήσει και κυρίως, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ χωρίς να το κατονομάσει, μιλώντας για "ανιστόρητο διμέτωπο αγώνα", ενώ επέμεινε στην αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, προκειμένου όπως είπε να μην "νομιμοποιούμε τη πλειοψηφία της εκτροπής. Δεν θα νομιμοποιούμε μια ηθικά και πολιτικά έκπτωτη κυβέρνηση" υποστήριξε.

Κατηγορίες που προκάλεσαν την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος επέστρεψε τις βολές σημειώνοντας ότι "Η πολιτική ύπαρξη του κ. Τσίπρα είναι ταυτισμένη με το ψέμα, τη συκοφαντία, το μένος, την παραπληροφόρηση, την ευτέλεια και την τοξικότητα.

Με προκλητική ευκολία και αλαζονεία, έταξε τα πάντα σε όλους, αδιαφορώντας για το ότι έτσι θα οδηγούσε στην καταστροφή όσων κατόρθωσε ο λαός μας τα τελευταία τρία χρόνια, με πολλούς κόπους και θυσίες, και θα οδηγούσε την κοινωνία και το κράτος μας απευθείας στη μειονεξία, την υστέρηση και την ανωμαλία.

"Εδώ και 15 χρόνια, ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας παραμένει αμετανόητος, αδιόρθωτος και ταυτισμένος με τις ύβρεις και τα παραμύθια" δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, δίνοντας το στίγμα του προεκλογικού διαλόγου που θα επικρατήσει μεταξύ των δύο μεγάλων μονομάχων.

Πηγή: skai.gr