Σαμαράς: Τα κάναμε όλα, περιμένουμε από τους δανειστές να ανταποκριθούν

Νέο μήνυμα προς την τρόικα έστειλε το βράδυ από τη Ρώμη ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον ιταλό ομόλογό του, Ενρίκο Λέτα.

«Τα κάναμε όλα, περιμένουμε από τους δανειστές μας να ανταποκριθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τριμερή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ελληνική οικονομία πραγματοποιεί μία «επανεκκίνηση» μετά από χρόνια κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι «το κύριο ζητούμενο για την Ευρώπη και την Ελλάδα είναι να επιτευχθεί η ανάπτυξη».

Από την πλευρά του, ο ιταλός πρωθυπουργός αναγνώρισε τις «σημαντικές προσπάθειες και τα θετικά αποτελέσματα που πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς», σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Στρέφοντας το βλέμμα του στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, ο κ. Λέτα τόνισε ότι ανάμεσα στα κύρια ζητούμενα είναι η ενίσχυση της δύναμης Frontex για την επιτήρηση των ευρωπαϊκών συνόρων, η ενεργοποίηση του προγράμματος EuroSur.

Ακόμη, ο ιταλός ηγέτης στάθηκε στο ζήτημα επανεξέτασης των διαδικασιών χορήγησης πολιτικού ασύλου, σημειώνοντας ότι είναι ένα κεντρικό θέμα.

Ο έλληνας πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της διμερούς συνεργασίας προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει στη μεταβολή της πολιτικής της για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.

Η Ρώμη ήταν ο δεύτερος σταθμός του Αντώνη Σαμαράς, ο οποίος το πρωί βρέθηκε στη Βαλέτα της Μάλτας, όπου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ζοζέφ Μουσκάτ.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει στη δημοσιονομική προσαρμογή και έστειλε μήνυμα ότι η χώρα δεν αντέχει αλλά μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα έχει το υψηλότερο πρόβλημα ανεργίας.

«Έχουμε τόσους ανέργους όσους και παράνομους μετανάστες δεν πάει άλλο», είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ