Κλείσιμο

Σαμαράς: Στην Ελλάδα έχουμε τόσους ανέργους όσους και παράνομους μετανάστες

Τη διαμόρφωση κοινής στάσης των χωρών του Νότου (Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα) στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης για να δοθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο επιδιώκει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Η Ελλάδα
έχει το υψηλότερο πρόβλημα ανεργίας έχουμε τόσους ανέργους όσους και παράνομους μετανάστες δεν παει άλλο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε με τον μαλτέζο ομόλογό του Τζότζεφ Μούσκατ.

Παράλληλα, απέστειλε μήνυμα ότι η χώρα δεν αντέχει αλλά μέτρα: «Στην περίπτωση της Ελλάδας, κάνουμε όπως γνωρίζετε, και περνάμε δια πυρός και σιδήρου, ό,τι είναι σημαντικό για εμάς, δημοσιονομική εξυγίανση, σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές που φέρνουν την Ελλάδα πίσω στην στην περίπτωση της Ελλάδας εμείς έχουμε προχωρήσει στη δημοσιονομική προσαρμογή και στις μεταρρυθμίσεις που έχουν επιστρέψει την Ελλάδα στην οικονομική πραγματικότητα» επισήμανε.

Περνάμε δια πυρός και σιδήρου
Για κοινό μέτωπο με άλλα ευρωπαϊκά κράτη για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης έκανε λόγο και ο Μαλτέζος πρωθυπουργός ο οποίος αναφέρθηκε στην προεδρία της ΕΕ που θα έχουν διαδοχικά το 2014 η Ελλάδα και η Ιταλία.

«Μία λύση δεν μπορεί να έρθει με μαγικό τρόπο αλλά δείχνουμε αποτελέσματα και αυτό το θέμα δεν μπορεί να αφεθεί στο έλεός του, ούτε να ελπίζουμε ότι ο χειμώνας έρχεται και θα υπάρξουν άλλες διελεύσεις», σημείωσε ο κ. Μούσκατ.

Σημειώνεται ότι ο  Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος εμμέσως προς την τρόικα, αποσαφήνισε ότι «δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων».

Mετά τη συνάντησή του με τον Μαλτέζο πρωθυπουργό, ο κ. Σαμαράς θα δει στις 5.30 το απόγευμα τον Ιταλό ομόλογό του Ενρίκο Λέτα.

Τον έλληνα πρωθυπουργό
στο ταξίδι του σε Μάλτα και Ιταλία συνοδεύουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, καθώς και ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ