Σαφές μήνυμα του Λονδίνου στην Άγκυρα: Η κυριαρχία των ελληνικών νησιών δεν αμφισβητείται

Πηγή του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών στον ΣΚΑΪ

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Τη σαφή θέση της βρετανικής κυβέρνησης στο ζήτημα των σκιών που επιχειρεί να δημιουργήσει η τουρκική πλευρά αναφορικά με την ελληνική κυριαρχία επί νησιών του Αιγαίου μεταφέρει μέσω του ΣΚΑΪ το Foreign Office.

«Δε θεωρούμε την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου να είναι υπό αμφισβήτηση», είπε στο ΣΚΑΪ πηγή του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, κληθείσα να τοποθετηθεί επί της έντασης μεταξύ των δύο χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και να απαντήσει σε ερώτηση για το κατά πόσο το Λονδίνο συμμερίζεται τις ελληνικές ανησυχίες για την τουρκική προκλητική ρητορική.

Η βρετανική θέση διατυπώνεται δε τις παραμονές της πρώτης συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα, στην οποία θα συμμετάσχει τελικά η πρωθυπουργός Λιζ Τρας, όπως και οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η κυρία Τρας αναμένεται στην τοποθέτησή της να παροτρύνει τις υπόλοιπες χώρες να μην εξασθενήσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία, καθώς και να εγκαταλείψουν τις όποιες σκέψεις περί επιστροφής στη χρήση ρωσικών ορυκτών καυσίμων όταν τελειώσει ο πόλεμος.

Πηγή: skai.gr